UUSIMMAT

Näin rakastetusta Chris ”jokamies” Prattista tuli Hollywoodin “huonoin Chris” – maine ehkä meni, mutta ainakin leffat myyvät yhä

30.06.2022 08:30 Helinä Laajalahti

Chris Pratt nähdään tällä viikolla Amazon Prime Videossa julkaistavassa toimintasarjassa The Terminal List. Hän on myös ollut otsikoissa kyseenalaisten kommenttiensa ja kytköksiensä vuoksi.

Hollywoodin Chris-nimisten näyttelijöiden runsaus ja heidän parhausjärjestykseen laittaminen on ollut viime vuosina monen huvia. Yksi heistä on kuitenkin jätetty lähes järjestään listan hännille, ja palkintokorokkeelle nostettu eri järjestyksessä joko Chris Hemsworth, Chris Evans tai Chris Pine.

Chris Pratt tunnettiin pitkään pääasiassa hauskan jokamiehen roolistaan tv-sarjassa Parks and Recreation (2009-2015). Vuonna 2014 Pratt kuitenkin teki todellisen läpimurtonsa kassamagneettielokuvienkin puolella, kun hän yllätti katsojat James Gunnin ohjaaman Guardians of the Galaxyn pääosassa.

Elokuva nyt itsessäänkin oli yllätys, sillä se kertoi suurelle yleisölle hieman tuntemattomammasta Marvel-hahmojoukosta, mutta Prattin muodonmuutos pulskasta hupiveikosta timmiksi hupiveikoksi hämmästytti jokaisen. Näyttelijän suosio räjähti ja pian hänet nähtiin myös toisen suuren franchisen, Jurassic Worldin pääosassa.

Prattin imago alkoi kuitenkin saada säröjä, kun hänen huhuttiin pettäneen vaimoaan Anna Farisia ja lopulta erotessaan tästä. Erityisen suuri kolaus syntyi kohua herättäneestä julkaisusta, missä Pratt kehui uutta vaimoaan, Arnold Schwarzeneggerin tytärtä Katherine Schwarzeneggeria ja kiitti tätä siitä, että tämä oli “antanut hänelle terveen tyttären”.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Chris Pratt (@prattprattpratt) jakama julkaisu

Kommentti herätti ihmisissä närkästystä, sillä sen katsottiin olevan suoranainen keskisormen näyttö Farisille ja heidän entiselle perheelleen. Farisin ja Prattin yhteinen poika Jack syntyi nimittäin keskosena ja on kärsinyt lukuisista terveysongelmista.

Myös Chris Prattin poliittinen ja uskonnollinen suuntautuminen on ollut suurennuslasin alla.

Mitä tulee politiikkaan, Prattia on pidetty konservatiivina, republikaanien ja Donald Trumpin kannattajana, vaikka hän ei ole sellaiseksi virallisesti tunnustautunutkaan. Hänen nimeään ei kuitenkaan ole monien muiden nimekkäiden Marvel-kollegojen tapaan nähty kannattamassa liberaaleja ehdokkaita.

Prattin uskonnollisuus tuli esille hänen puhessaan vuonna 2018 MTV Movie & Tv Awardseissa. Tuolloin hän messusi:

“Jumala on totta. Jumala rakastaa sinua. Jumala haluaa sinun parastasi. Usko siihen. Minä uskon.”

Myöhemmin Pratt vieraili Stephen Colbertin ohjelmassa, missä hän kertoi uskostaan ja kirkkonsa parissa tekemistään asioista. Tuon jälkeen The Umbrella Academy -sarjan tähti Elliot Page antoi asiasta palautetta, sillä Prattin kirkolla on uutisoitu olevan kytköksiä Hillsong Church -nimiseen kirkkoon, joka tunnetaan LGBTQ-vastaisuudestaan.

Tuoreessa Men’s Healthin haastattelussa Pratt itse kieltää käyvänsä Hillsongissa. Niin tai näin, hänen oma kirkkonsa Zoe Church ei ole taustoiltaan mikään puhdas pulmunen. Se on nimittäin perustettu Hillsongin mallin mukaiseksi.

Chris Prattin kyseenalainen maine ei näyttelijän suosiossa ole näkynyt. Jurassic World Dominion on jo nyt yksi vuoden 2022 suosituimmista elokuvista, ja Guardians of the Galaxy Vol. 3 lukeutuu odotetuimpiin tuleviin Marvel-elokuviin.

Muropaketin uusimmat