Uusimmat

Toimittajan puheenvuoro: Onneksi viime vuosien paras komediasarja tajutaan lopettaa ajoissa

05.11.2019 09:11 Aki Lehti

Yhdysvalloissa hitiksi muodostunut The Good Place on parhaimmillaan nerokas sarja.

Yhdysvalloissa pyörii tällä hetkellä NBC-kanavalla Michael Schurin (Brooklyn Nine-Nine, Parks and Recreation) luoman The Good Place -sarjan neljäs ja viimeinen kausi. Sarja on ollut siitä erikoinen luomus, että se on onnistunut käsittelemään todella syvällisiä aiheita sekoittaessaan komediaa ja draamaa. Filosofia on ollut suuressa roolissa aina ensimmäisestä kaudesta lähtien.

Sarja pohtii kaiken upean huumorin lisäksi sitä mitä ihmisyys on ja sen takia The Good Place on ehdottomasti yksi viime vuosien parhaista komedioista.

The Good Place ei olisi The Good Place, elleivät sen tekijät osaisi myös lopettaa ajoissa. Tähän mennessä taso on pysynyt todella korkealla, ja mainoskanavan sarjaksi se on suorastaan nerokas. Harvassa ovat komediat, joiden reilun 20 minuutin mittaiset jaksot onnistuvat sekä saamaan katsojan nauramaan vedet silmisssä että kyynelehtimään tunnekuohun vallassa.

Suosittelen lukemaan Colliderin pitkän haastattelun, jossa sarjassa Jason Mendozaa näyttelevä Manny Jacinto avaa fiiliksiään sen päättymisestä ja pohtii sarjan merkitystä itselleen ja faneille.

Sarjan pääosissa nähdään Jacinton lisäksi myös Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden ja Ted Danson.

Suomessa The Good Place löytyy Netflixistä, jossa sitä on tarjolla valitettavasti vain kaksi kautta. Sarjan aiemmat kolme kautta ovat tietysti ilmestyneet niin Blu-ray – kuin dvd- bokseina, mutta virallisesti vain Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat