Vierailimme Supernatural-fanitapahtumassa Torontossa – Nämä 20 asiaa Jared Padalecki ja muut tähdet paljastivat pian loppuvasta hittisarjasta

15.10.2019 12:00 | Teksti ja tapahtumakuvat: Marko Ollonqvist

Supernaturalista pyörähti käyntiin sarjan 15:s, ja samalla viimeinen, tuotantokausi viime viikon torstaina, ja huippusuosittu sarja tulee saamaan loppuhuipennuksensa ensi keväänä.

Muropaketti.com rantautui Torontossa 11.-13. lokakuuta järjestettyyn Supernatural-sarjan fanitapahtumaan, jossa paikalla olivat kaikki sarjan kirkkaimmat tähdet, Jensen Acklesia (Dean Winchester), Jared Padaleckia (Sam Winchester) sekä Misha Collinsia (Castiel) myöten.

Mutta mitä sitten opimme Supernaturalista ja sen viimeisestä tuotantokaudesta Toronton Supernatural Conissa?

Seuraavassa käymme läpi 20 asiaa Supernaturalista ja sen viimeisestä kaudesta, joita et välttämättä tiennyt aiemmin.

SPOILERIVAROITUS! JUTTU SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA AIKAISEMMISTA TUOTANTOKAUSISTA.

1. Arthur Ketchiä näytellyt David Haydn-Jones paljasti hahmonsa olleen aristokraattisen brittiperheen vaikea lapsi, joka lähetettiin vanhempiensa toimesta sisäoppilaitokseen vain kuusivuotiaana; sitä kautta British Men of Letters rekrytoi hänet jo lapsena. 12. kaudella mukaan tullut kanadalainen Haydn-Jones paljasti pysyneensä hahmossaan koko ensimmäisen kautensa ajan, aina kuvauspaikalla ollessaan.

2. Haydn-Jones paljasti, että saapuessaan ensimmäistä kertaa Supernaturalin kuvauspaikalle, Sam Winchesteriä näyttelevä Jared Padalecki esitti kuin hän ei ymmärtäisi tämän puhetta.

3. British Men of Lettersiin niin ikään kuulunut Mick Davies kuoli 12. tuotantokaudella, mutta häntä näytellyt Adam Fergus antoi pientä vihiä hänen hahmonsa mahdollisesta paluusta viimeisellä tuotantokaudella. Hahmonsa tarinaa ja kuolemaa hän kuvaili seuraavasti: ”Hänen kuolemansa oli jopa runollinen minulle, sillä fanit oppivat pitämään hahmosta ja lopussa hänestä tuli melko oikeudenmukainen. Minulle näyttelijänä hänen kuolemansa oli ennenaikainen, mutta samaan aikaan myös voimakas.”

4. Sheriffi Jody Millsiä esittävä Kim Rhodes, niin ikään sheriffinä työskentelevää Donna Hanscumia näyttelevä Briana Buckmaster ja Kuoleman (Billie) roolissa nähtävä Lisa Berry kertoivat jokainen oman hahmonsa suosikkirepliikin. Rhodesin suosikki on ”Screw you Winchester”, Buckmasterin ”Stuff you Dean” ja Berryn ”Hey Dean”.

5. Jumalaa sarjassa näyttelevä Rob Benedict paljasti, että hän kuuli ensimmäisen kerran profeettana tunnetun roolihahmonsa Chuckin olevan todellisuudessa Jumala, kun ensimmäiset viisi kautta mukana ollut sarjan luoja Eric Kripke soitti hänelle ja kertoi asiasta. Benedict kertoi sarjan käsikirjoittajien puhuneen ylipäätään aina Chuckin kautta, mutta tuossa kohtaa hänestä tuli erityisesti Kripken ajatusten ilmentymä. Hänen mukaansa Chuckin paljastuminen Jumalaksi oli ikään kuin taka-alalle poistuneen Kripken rakkauskirje Supernaturalille, vaikka asia tuotiin suoranaisesti fanien tietouteen vasta paljon myöhemmin.

6. Benedict kertoi, että hänen hahmossaan 14. kauden päätösjaksossa tapahtunut muutos hyvästä Jumalasta pahaksi Jumalaksi on vaatinut sulattelua näyttelijänä, koska myös fanien suhtautuminen häneen on osaltaan muuttunut. Samaan aikaan hän näkee, että sarjan päättyessä koko tarinan luojan on oltava se, joka myös päättää tarinan. Lisäksi hän kertoi ”pahan tyypin” näyttelemisen olevan myös virkistävää, koska se on täydellinen vastakohta sille, mitä hän itse ihmisenä on.

7. Muun muassa arkkienkeli Gabrielia näytellyt ja näyttelytyönsä ohella joitain Supernaturalin jaksoja ohjannut Richard Speight Jr. kertoi olevansa erittäin kiitollinen Jared Padaleckille ja Jensen Acklesille siitä, että he ovat mahdollistaneet hänen työskentelynsä myös ohjaajana, kokemattomuudestaan huolimatta; molemmilla näyttelijöillä on veto-oikeus tällaisten tilanteiden osalta. Speight Jr. ohjasi muun muassa 13. tuotantokauden neljänneksi viimeisen jakson, joka kertoi isoilta osin juuri Gabrielista. Hän näytteli jaksossa kahta keskenään tappelevaa hahmoa, joten kyse oli kaikin puolin haastavasta, erikoisesta ja niin ainutlaatuisesta kokemuksesta, ettei kovinkaan moni ohjaaja pääse kokemaan sellaista työssään.

8. Speight Jr. kertoo olevansa etenkin Quentin Tarantinon aiemman tuotannon suuri fani ja kertoo sen näkyvän hänen ohjaamissaan jaksoissa. Hän näkee Supernaturalin tarjoavan ohjaajalle ylipäätään aivan ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistellä täysin toinen toisistaan poikkeavia koulukuntia – vieläpä jaksojen sisällä. Speight Jr. kertoi myös, että Supernaturalilla on lukuisista muista sarjoista poiketen oma erikoistehostetiimi, joka ei tee Supernatural-tuotannon aikaan muita sarjoja, ja on fyysisesti aina läsnä kuvauspaikalla.

9. Jensen Ackles on ohjannut näyttelytyönsä ohessa joitain Supernaturalin jaksoja, kuten juuri käynnistyneen 15. tuotantokauden ensimmäisen jakson. Speight Jr.:n mukaan Padalecki pitää näissä tilanteissa huolen siitä, ettei Ackles keskity kohtausten aikana liikaa ohjaajan rooliinsa ja unohda olla Dean.

10. Benedict ja Speight Jr. kertoivat molemmat olevansa halukkaita olemaan mukana mahdollisissa spin-off-sarjoissa, joista on liikkunut viime aikoina huhuja. Benedict tosin sanoi, ettei vastaavanlaisen Supernatural-ilmiön luominen ole mahdollista, kun Ackles ja Padalecki ovat poissa. Ylipäätään hän näki Supernaturalin kaltaisen ilmiön luomisen olevan lähestulkoon mahdotonta sarjalle kuin sarjalle.

11. Speight Jr. paljasti, että Supernaturalin kuvauksissa noudatetaan hyvin pitkälti käsikirjoitusta, koska jokainen kohtaus on lähes poikkeuksetta osa isompaa tarinaa ja näyttelijöiden improamisella saattaisi olla kauaskantoiset vaikutukset tulevien jaksojen osalta. Toki hän kertoi, että Padaleckilla ja Acklesilla on niin sanotuissa kevyemmissä kohtauksissa mahdollisuus improta ja jatkaa vitsailua, kun varsinainen käsikirjoituksessa oleva kohtaus on ohitse.

12. Castiel menetti voimansa yhdeksännen tuotantokauden kuudennessa jaksossa. Voimat menetettyään hän työskenteli Gas-N-Sip-huoltoasemalla ja tuosta jaksosta löytyy fanien keskuudessa yksi Supernaturalin suosituimmista hetkistä, kun hän laulaa varsin ikonisessa kohtauksessa pomonsa tyttärelle tuutulauluna ainoan tietämänsä kappaleen – The Greatest American Hero -sarjan tunnusbiisin. Castielia näyttelevä Misha Collins kuitenkin paljasti, että alun perin käsikirjoituksessa tuutulauluna oli AC/DC:n Highway to Hell, mutta se muutettiin.

13. Collins lipsautti Supernaturalissa kuuroa metsästäjää 11. ja 12. kaudella näytelleen Shoshannah Sternin palaavan sarjaan aiemmin menehtyneen Eileen Leahyn roolissa. Samalla Collins vahvisti Samin ja Deanin velipuolta, Adam Milligania, näytelleen Jake Abelin tekevän niin ikään paluun 15. kaudella.

14. Millainen olisi Castielin oma henkilökohtainen täydellinen taivas, johon tavalliset kuolevaiset (osa heistä) sarjassa päätyvät? Collinsin mukaan Castielilla on sarjassa hetkiä, joiden aikana hän tuntee olevansa yksi Winchestereistä, mutta tuo tunne viedään häneltä aina tavalla tai toisella pois. Castielin taivas olisi Collinsin mukaan tuntea, että hän todella on osa yksi Winchestereistä.

15. Rowena (Ruth Connell) ei koskaan päässyt jättämään hyvästejä Crowleylle (Mark Sheppard), joka uhrasi itsensä sarjan 12. tuotantokaudella. Mikäli Rowena olisi päässyt jättämään jäähyväiset pojalleen, jonka hän tunsi nimellä Fergus, Connellin mukaan hän olisi sanonut: ”Anteeksi, etten ollut parempi äiti. Minä rakastan sinua.”

16. Connell kertoo Rowenan tietynlaisen kasvutarinan saavan huipennuksen Supernaturalin viimeisellä tuotantokaudella ja hän kommentoi asiaa näin: ”En olisi voinut toivoa mitään tämän parempaa Rowenalle.”

17. Ackles paljasti fyysisesti Deanin kaikista kuolemista rankimmaksi kolmannen kauden kohtauksen, kun helvetin koirat raatelivat hänet hengiltä. Hän kertoi, että nykypäivänä samainen kohtaus toteutettaisiin pitkälti tietokoneella, toisin kuin yli 11 vuotta sitten. Henkisesti raskain kokemus hänelle oli puolestaan se, kun Metatron tappoi Deanin 9. tuotantokauden päätösjaksossa. Acklesin mukaan raskaan siitä teki ennen kaikkea nähdä, mitä Samin hahmo joutui käymään läpi kaiken sen jälkeen. Padalecki puolestaan paljasti liikuttuneensa 2. tuotantokaudella kohtauksessa, jossa Sam makaa sängyllä kuolleena ja Dean puhuu vieressä. Ackles vahvisti Padaleckin kirjaimellisesti kyynelehtineen.

18. Padalecki kertoi aina toivoneensa Supernaturalin päättyvän ”I’m Proud of Us” -kohtauksen kaltaiseen hetkeen. Hänelle kyse oli ikään kuin jäähyväisistä Samille ja Deanille, ja juuri se teki hänelle kohtauksesta erittäin henkilökohtaisen ja vaikean henkisesti. Heti perään Padalecki totesi: ”en välttämättä tiedä, päättyykö sarja niin”.

19. Padalecki ja Ackles ovat kuvauspaikalla melkoisia keppostelijoita. Ackles kertoi, että Castielia näyttelevä Collins tuskin tulee selviytymään viimeisestä tuotantokaudesta hiukset päässään.

20. Supernaturalin fanitapaamiset, conit, jatkuvat suunnitellusti sarjan päätyttyä, myös mahdollisesti niin sanottua jäähyväiskiertuetta pidempään. Ackles haastoi Torontossa Padaleckin jatkamaan conien tekemistä myös tulevaisuudessa ja Padalecki vastasi tähän luuviitosella. Vaikka sarja loppuu ja päätöskausi tulee varmasti sisältämään todella dramaattisia ja henkisesti raskaita hetkiä sekä faneille että näyttelijöille, Supernatural ei koskaan kuole.

Alla vielä jokunen tunnelmakuva siitä, mitä Toronton Westin Harbour Castlessa nähtiin.

Muropaketin uusimmat