Elokuva-arvostelu: Sex and the City – Sinkkuelämää 2

31.05.2010 11:00 | Muropaketin toimitus

Alkuperäisnimi: Sex and the City 2
Ohjaaja: Michael Patric King
Käsikirjoittaja: Michael Patric King (Candace Bushnellin romaanien hahmojen ja Darren Starin luoman tv-sarjan pohjalta).
Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth & David Eigenberg
Elokuvan pituus: 147 minuuttia
Ikäraja: K13
Elokuvan kotisivu:www.sexandthecitymovie.com

K

Tämä(kin) arvostelu uudesta Sex and the City 2 –elokuvasta voisi pohjautua siihen, kuinka elokuva on täynnä tuotesijoittelua, se ei ole totuudenmukainen ja kuinka leffoja ei menestyssarjan jälkeen pitäisi edes tehdä. No, kaksi elokuvaa on sarjan päättymisen jälkeen jo tehty, ja niistä jälkimmäinen Sex And The City – Sinkkuelämää 2, on Suomen ensi-illassa 2. kesäkuuta.

Ne, jotka odottavat syväluotaavaa draamaa, älkää vaivautuko. Kyseessä on fiktiivinen, hyvällä tavalla överiksi vedetty elokuva, jonka ainoa tehtävä on tarjota viihdettä ja silmänruokaa Sinkkuelämää-faneille. Ja hyvä niin.

Michael Patrick Kingin toinen Sinkkuelämää-elokuva toimii lähes täydellisenä viihdepläjäyksenä aivan kuten edeltäjänsäkin. Elokuvassa ei päästä menestyssarjan tasoiseen sanailuun ja hahmoistakin on viimeisin terä poissa, mutta kokonaisuus on kuitenkin hyvin viihdyttävä omassa genressään – jääden kuitenkin kakkoseksi ensimmäiselle Sinkkuelämää-elokuvalle. Nelikosta Samantha onnistuu säilyttämään takavuosien otteensa ehkä parhaiten.

Koko elokuva on fantasiaa parhaimmillaan upeine muotiluomuksineen, kenkineen ja räikeine asusteineen. Sinkkuelämää-sarjan tiiviisti kaikki tuotantokaudet seuranneena voin sanoa, että en pitkästynyt. Koko kaksi ja puolituntisen pätkän aikana en katsonut kelloa kertaakaan.

Sex and the City 2 tuo takaisin tutun hauskanpidon, muodin ja ystävyyden. Alussa ajassa palataan hetkeksi 80-luvulle, jolloin naiset tapasivat toisensa New Yorkissa. Muutoin elokuva pohjautuu kaksi vuotta edellisen elokuvan päättymisen jälkeisiin hetkiin. Nyt eletään aikaa, jossa monet nelikon toiveista ovat toteutuneet, mutta yllätyksiä on edelleen luvassa.

Naiset matkaavat arkea pakoon ”Abu Dhabiin” (oikeasti matka on kuvattu Marokossa, koska Abu Dhabi ei antanut kuvauslupaa). Jokaisella on omat haasteensa elämässä: Carrie yrittää pitää avioliittoaan tuoreena, Samantha kärsii vaihdevuosista, Miranda pyrkii tasapainoilemaan työ- ja kotivelvollisuuksien välillä ja Charlotte pelkää epäonnistuvansa äitinä. Abu Dhabissa koko porukka rentoutuu ylitsepursuavaa luksusta tarjoavassa hotellissa ja shampanja virtaa. Koko asetelmaa voidaan pitää parodiana itse sarjasta ja se, joka tätä ei ymmärrä, on katsomassa väärää elokuvaa.

Myös arabinaisten asemaan ja kulttuuriin otetaan kantaa – joskin kevyesti – huumorin värittämänä. Abu Dhabissa kaiken yltäkylläisyyden keskellä kohtalo puuttuu peliin ja johdattaa tuttuja henkilöitä yhteen ja kuinkas sitten käykään…

Elokuvassa nähdään myös suomalaista designiakin. Anne Kyyrö Quinnin suunnittelema Lola-ottomaani on elokuvassa merkittävässä kohtauksessa. Dekoratiivinen, sinisellä villahuovalla verhoiltu pyöreä rahi on osa elokuvan päähenkilön Carrie Bradshaw’n tyylikkään kodin sisustusta.

PlusMiinusNolla

+ Taattua viihdettä sarjan faneille
+ Visuaalista suitsutusta fantasiaa hipovine muotiluomuksineen
– Sanailu ja päähenkilöt eivät yllä sarjan tarjoamalle tasolle

Teksti: Anna-Mari Urpalainen