Arvostelu: Auringonpurkaus uhkaa Maata Trainspotting-tähden uutuussarjassa – Ensimmäisen jakson perusteella Cobra on pätevää viihdettä

05.04.2020 10:03 | Helinä Laajalahti

Brittiläinen jännityssarja Cobra kertoo uhkaavasta luonnonkatastrofista ja sen parissa painivista poliitikoista. Kuusiosainen sarja alkaa tänään C Morella.

C Morella tänään sunnuntaina alkava kuusiosainen Cobra kertoo tilanteesta, minkä tyyppisessä kriisissä poliitikkomme elävät tälläkin hetkellä. Sarjan tapauksessa luonnonkatastrofi tosin uhkaa maapalloa auringosta käsin.

Ben Richardsin (CB Strike) luoma brittisarja Cobra lähtee käyntiin tilanteesta, missä lentokone on menettänyt sähkönsä ja polttoaineensa, ja on syöksymässä maahan Britannian ilmatilassa. Sitten tarina pyörähtää tästä vuorokauden taaksepäin ja alkaa selittää, miten tuohon tilanteeseen on jouduttu. Keskiössä nähdään Britannian pääministeri Robert Sutherland, jota esittää Trainspottingistakin tuttu Robert Carlyle, hänen avustajansa Anna Marshall (Victoria Hamilton) sekä Richard Dormerin esittämä Fraser Walker.

Paljastuu, että auringon aktiivisuus on kasvanut ja auringonpurkauksesta irronneet hiukkaset uhkaavat kaataa Britannian sähköhuollon. Kriisikokous nimetään Cobraksi (mikä juontaa juurensa kokoushuoneesta Cabinet Office Briefing Room A). Uhkaava katastrofi on kuitenkin myös mahdollisuus poliittiseen keinotteluun ja valtataistelu kulissien takana saa uutta pontta.

Lisähaastetta tilanteeseen tuo pääministerin tytär ja Annan menneisyydestä ilmestyvä mies.

Katsastimme Cobrasta ensitunnelmia varten ensimmäisen jakson. Sarja pyrkii uskottavuuteen, siihen, että kyseinen katastrofi voisi syntyä oikeastikin. Katsojassa tilanne synnyttää kuitenkin helposti tunteen, että pitää “laittaa Google laulamaan” ja alkaa etsiä faktoja auringonpurkauksista. Aivan täysin sarjan asetelma ei nimittäin sen suhteen vakuuta.

Poliittinen kähmintä yhdistettynä nopeasti etenevän katastrofin hallintapyrkimyksiin ojentelee kuitenkin koukuttavia lonkeroitaan katsojaa kohti. Tätä tukevat laadukkaat ja mielenkiintoiset näyttelijät. Ensimmäisen jakson pohjalta voisikin arvella sarjan kuusi jaksoa hujahtavan suhteellisen helposti melkeinpä kertaistumalla.

Cobra alkaa C Moressa sunnuntaina 5. huhtikuuta kahden jakson voimalla. Sen jälkeen jaksoja julkaistaan yksi viikossa aina sunnuntaisin.

Muropaketin uusimmat