Pika-arvio The Sadness -kauhuelokuva on onnistuneen oksettava ja vastenmielisen brutaali

18.07.2022 18:33 Aki Lehti

The Sadness -zombikauhun gore ja seksuaalinen ääriväkivalta hätkähdyttävät vain muutaman kohtauksen verran.


The SadnessEnsi-ilta: 18.7.2022 (VOD) & 22.07.2022. (elokuvateatterit)
Alkuperäisnimi: The Sadness
Ohjaus: Rob Jabbaz
Käsikirjoitus: Rob Jabbaz
Pääosissa: Berant Zhu, Regina Lei, Tzu-Chiang Wang, Ying-Ru Chen, Ralf Chiu, Wei-Hua Lan, Emerson Tsai
Pituus: 100 minuuttia
Ikäraja: K18


The Sadness -elokuva näytettiin Suomessa jo viime huhtikuun Night Visions -festareilla. Se tulee laajempaan valkokangaslevitykseen tämän viikon perjantaina, mutta löytyy poikkeuksellisesti jo tänään vuokravideopalveluista. Tämä lyhyt pika-arvio on uusinta viime keväältä:

Taiwanissa asuva kanadalainen ohjaaja-käsikirjoittaja Rob Jabbaz on tehnyt mahdollisimman kuvottavan kauhuelokuvan. Pandemiakauhua ja zombiesäikyttelyä sekoittava The Sadness -elokuva on onnistuneen oksettava ja vastenmielisen brutaali, mutta leffan gore ja seksuaalinen ääriväkivalta hätkähdyttävät vain muutaman kohtauksen verran.

Ilman CGI:ta tehty verinen väkivaltamässäily on kyllä upean sairasta ja ihanan yököttävää, mutta pelkkä itseisarvo. Jabbazilla olisi mahdollisuus sanoa sadististen raiskaajazombiensa avulla vaikka mitä, mutta hän haluaa vain aiheuttaa kohua rikkomalla tabuja.

Reilun 90 minuutin mittainen leffa toimisi paremmin alle puolen tunnin lyhärinä. The Sadness on vain kasa irrallisia kohtauksia, sen juoni lähes olematon ja paperinohuet hahmot ärsyttäviä. Älykkäiden zombien suorittamat murhat, raiskaukset ja kidutus menettävät tehonsa loppua kohden.

THE SADNESS

Arvosan: 1,5/5
”Vuosikymmenen hurjimmaksi kehutussa The Sadness -leffassa ei ole juuri muuta hyvää kuin erikoistehosteet.”