Elokuvasuositus sinulle, joka pidit Troll Hunterista ja Dead Snow’sta

09.10.2012 09:59 | Muropaketin toimitus

Thale

Uutisoimme tammikuussa Aleksander Nordaasin ohjaamasta fantasiaelokuvasta Thale. Eriskummallinen kertomus sai Norjassa ensi-iltansa helmikuussa ja nyt se saadaan vihdoin myös Suomeen, kiitos Night Visions -festivaalin.

Thale kertoo norjalaisesta metsänhengestä, huldrasta, joka näyttää kauniilta naiselta, mutta erottuu ihmisistä yhdellä selkeällä tavalla: huldralla on takapuolensa yllä lehmänhäntä. Satuolento asuu syvällä metsässä ja viettelee sinne saapuvia miehiä. Thale paljastaa miten myyttinen huldra elää ja toimii 2010-luvun Norjassa. Pääosissa nähdään Silje Reinåmo, Erlend Nervold and Jon Sigve Skard.

Night Visionsin esittely Thalesta kuuluu seuraavasti:

”Kenraalin univormu. Kotikutoisen oloisia lääketieteellisiä kojeita. Vatsaa vääntävän epämääräisiä näytteitä lasipurkeissa. Elintarvikesäilykkeitä, joiden parasta ennen -päivä on ohitettu vuosia sitten. Kylpyammeellinen vaaleaa, maitoa muistuttavaa nestettä.

Rikospaikkasiivoojat Leo ja Elvis kohtaavat elämänsä yllätyksen punamultaisella mummonmökillä keskellä metsää. Erakoitunut mies on raadeltu jauhelihaksi pihapiirissä, mutta todellinen mysteeri on vastassa talon kellarissa. Häiriintyneiden löydösten tausta keriytyy auki C-kaseteilta, joille menehtynyt vanhus on taltioinut kylmääviä päiväkirjamerkintöjä kymmenien vuosien ajan.

Norja on 2000-luvun pohjoismaisen genre-elokuvan mallimaa, mistä tuoreimpina todistavat kansainvälisiksi hiteiksi kohonneet Night Visions -menestykset Dead Snow (2009) ja Troll Hunter (2010). Thale jatkaa näiden viitoittamalla tiellä. Aivan kuten Troll Hunter, se ammentaa kotimaansa rikkaasta mytologiasta, tuo sen tähän päivään ja kutoo monitasoisen verkon, jota kokiessa lopullinen tulkinta jää katsojalle.”

Night Visionsin elokuvista, aikatauluista ja lipuista lisää festivaalin kotisivuilla. Night Visions Maximun Halloween 3012 järjestetään Helsingissä 31.10.-4.11.

Lähde: Night Visions