Elokuvateatterit eivät ole tyytyväisiä – Black Widow’n katsojamäärät romahtivat ensi-iltaviikonlopun jälkeen

19.07.2021 08:59 | Muropaketin toimitus

Myös Disney+:ssa tarjolla oleva Black Widow -elokuva ei pelasta pulassa olevia elokuvateattereita.

Tasan viikko sitten kerroimme Marvel Studiosin ja Disneyn päätöksen julkaista Black Widow -elokuva samanaikaisesti sekä elokuvateattereissa että Disney+:n Premier Access -osiossa osoittautuneen oikeaksi, sillä Marvel-leffasta muodostui hitti.

Leffa tienasi ensi-iltaviikonloppunaan noin 218 miljoonaa dollaria. 80 miljoonaa tästä oli peräisin Yhdysvalloista, 78 miljoonaa kansainvälisiltä markkinoilta ja 60 miljoonaa Disney+ -palvelusta. Nyt toisena viikonloppunaan leffateatteriluvut eivät ole ainakaan enää Yhdysvalloissa kummoisia, sillä Black Widow tahkoi siellä rahaa vain 26 miljoonaa dollaria.

Tiputus on sen verran hurja, että National Association of Theatre Owners -järjestö julkaisi tiedotteen, jossa he kertovat tyytymättömyytensä Disneyn päätökseen tuoda elokuva tarjolle saman tien Disney+:aan:

“Huolimatta väitteestä, jonka mukaan uusi julkaisutapa on menestys, niin se osoittaa vanhan mallin olevan tuottaisampi kaikille osapuolille. Premiere Access -julkaisusta tulleet tuotot eivät ole ”uutta rahaa”, vaan pois siitä mitä elokuva olisi tienannut myöhemmässä vaiheessa normaalilla julkaisuaikataululla.”

Lue myös: Arvostelu | Black Widow onnistuu lähes mahdottomassa, mutta Marvel-leffalla on myös ongelmansa