007-elokuvien käsikirjoittaja on huolissaan James Bondin tulevaisuudesta: “Tämä elokuvasarja on erityinen, ei mikään Marvel tai DC”

03.06.2021 09:57 | Muropaketin toimitus

Käsikirjoittaja James Logan sanoo, ettei James Bond -elokuvia tehdä vain rahan takia.

Amazon osti jättikaupoissa MGM-studion noin 8,45 miljoonan dollarin hintaan, joka huolestuttaa myös Skyfall- ja Spectre-elokuvien käsikirjoittaja John Logania.

Diilin myötä Amazon saa haltuunsa myös 50 prosenttia James Bond -franchisen oikeuksista. Toinen puolisko säilyy Broccolien suvulla, heidän Eon-yhtiöllään ja MGM:llä. Broccolit päättävät jatkossakin sisällöstä, mutta Logan pelkää New York Timesiin kirjoittamassaan esseessä Amazonin änkevän väkisin väliin algoritmiensa kanssa.

Käsikirjoittajan mielestä Bond on säilynyt suosittuna vuosikymmeniä, koska Broccolin perhe on vaalinut sitä huolellisesti.

– James Bond -elokuvasarja on erityinen, ei mikään Marvel tai DC. Se on perheyritys, josta Barbara Broccoli ja hänen velipuolensa Michael Wilson pitävät huolen. Bondia tehdessä et ole vain työntekijä, vaan osa perhettä, Logan kirjoittaa.

Käsikirjoittaja mainitsee erityisenä huolenaiheena sen, että Amazon puuttuisi luovaan prosessiin.

– Mitä tapahtuu laadulle jos testiyleisö ei pidä esimerkiksi siitä, että Bond juo martineja? Tai tappaa niin paljon ihmisiä? Brittiaksentti on myös vähän häiritsevä, ehkä tarina tarvitsee Amazonin mielestä enemmän amerikkalaisia, jotta sitä on helpompi markkinoida? Osana suurempaa kokonaisuutta Amazon Prime Video ei ole kiinnostunut taiteentekijöistä, vaan maksavista asiakkaista, Logan jatkaa.

Muropaketin uusimmat