Uusimmat

2000-luvun alussa julkaistiin pari kamalia Marvel-leffoja – Ohjaaja puolustaa Daredeviliä yhä: “Ei Disney tee mitään sellaista”

28.02.2019 14:31 Muropaketin toimitus

Nykyinen supersankarielokuvien aalto käynnistyi vuosina 1998-2002 Bladella, X-Menillä ja Spider-Manilla. Meni kuitenkin useampi vuosi ennen kuin supersankarielokuvat pääsivät konttausvaiheesta ja oppivat kävelemään. Hyviä esimerkkejä genren kompuroinnista ovat Daredevil ja Ghost Rider. 

Mark Steven Johnsonin ohjaamaa Daredeviliä (2003) ja Ghost Rideria (2007) pidetään yleisesti 2000-luvun surkeimpina supersankarielokuvina yhdessä Catwomanin (2004), Spider-Man 3:n (2007), X-Men Origins: Wolverinen (2009) ja Fantastic Four -räpellysten (2005, 2007, 2015) kanssa. Ohjaaja itse jaksaa kuitenkin vielä kaikkien vuosien jälkeenkin muistuttaa siitä, että hänen elokuvissaan oli hyviäkin puolia.

”Mielestäni teimme noissa elokuvissa mielenkiintoisia juttuja. Kokeilimme asioita, joista olen ylpeä. Pidän Daredevilin tyylistä todella paljon. Sitä ennen ei oltu nähty supersankaria, joka on arpien peitossa ja joka pureksii kipulääkkeitä, se oli rujoa. Tällä hetkellä mitään tuollaista ei ole tarjolla Disneyn omistamilta Marvel-hahmoilta”, Johnson muistutti Comicbook-sivuston haastattelussa.

Vaikka Daredeviliä on parjattu paljon, pitää Mark Steven Johnson yhä sen ohjaajan versiosta, joka oli elokuvateatteriversiota paitsi pidempi myös synkempi.

”Olen yhä ylpeä siitä. Olen yhä sitä mieltä, että se kannatti tehdä. Nyt on vaan rankkaa katsoa kuinka paljon erikoistehosteet ovat kehittyneet siitä. Nykyään videopelihahmotkin ovat paremman näköisiä kuin meidän hahmomme.”

Ghost Riderin jälkeen Mark Steven Johnson on ohjannut elokuvia harvakseltaan. Listalta löytyy vain When in Rome (2010) ja Killing Season (2013). Hänen uusin elokuvansa on ”romanttinen trilleri” Finding Steve McQueen, joka saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa maaliskuussa. Elokuvan trailerin voit katsoa tästä: