2010-luvun haukutuimman Marvel-elokuvan ohjaaja haukkui Marvel-elokuvat – ”Sori, näin se vaan menee”

28.11.2019 08:55 | Muropaketin toimitus

Yksi vuoden uuvuttavimmista elokuva-alan keskusteluista on ollut se, ovatko supersankarielokuvat ”oikeita elokuvia” vai eivät.

Kaikki sai alkunsa, kun ohjaajalegenda Martin Scorsese totesi Empire-lehden haastattelussa pitävänsä Marvel Studiosin supersankarileffoja ”huvipuistoina” ”oikean elokuvataiteen” sijaan. Ohjaajan tarkoituksena ei ollut niinkään hyökätä Marvelia tai tiettyä genreä vastaan, vaan alleviivata omaa rakkauttaa elokuvailmaisun monimuotoisuutta kohtaan.

Tämä meni tietenkin kiukkuisilta fanipojilta ja -tytöiltä täysin ohi.

Seurauksena oli useamman viikon vellonut juupas-eipäs-huutosirkus, johon eri Hollywood-tähdet (tietenkin etenkin Marvel Studiosin omien elokuvien tekijät) on vedetty mukaan.

Nyt itsekin yhden Marvel-elokuvan, 20th Century Foxin tuottaman Fantastic Fourin (2015), ohjannut Josh Trank on asettenut kuvitteellisessa sodassa Martin Scorsesen puolelle ja kehunut uusinta elokuvaa vuolaasti Marvelin kustannuksella.

Julkaisemassaan tweetissä Trank kehuu eilen Netflixissä julkaistun The Irishmanin ensimmäisen viiden minuutin tarjoavan enemmän inhimillisyyttä ja totuutta ja elokuvan kiehtovuutta kuin kaikki Marvel-elokuvat yhteensä.

Koska Josh Trank puhui nimenomaan ”Marvel-elokuvista”, ei ”Marvel Studiosin elokuvista”, laski hän ilmeisesti mukaan oman Ihmenelos-kalkkunansa, jolle antoi hiljattain arviossaan kaksi tähteä viidestä.

Mikä Trankin trollilta haiskahtavan viestin tarkoitus loppujen lopuksi oli, jää arvailun varaan.