Uusimmat

Älä missaa tätä: Netflixiin tulee tänään yksi vuoden parhaista uusista elokuvista – Jo pelkkä näyttelijäkaarti on vaikuttava

16.10.2020 08:33 Muropaketin toimitus

Ohjaajana ja käsikirjoittajana Aaron Sorkin. Näyttelijöinä Yahya Abdul-Mateen II, Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Michael Keaton, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Daniel Flaherty, Jeremy Strong, John Carroll Lynch, Frank Langella ja Noah Robbins. The Trial of the Chicago 7:ltä on lupa odottaa paljon.

Eivätkä Rotten Tomatoesin arviot ainakaan odotuksia vähennä: tähän mennessä 94 %:ia kriitikoista on pitänyt elokuvasta. Ainakin alan ammattilaiset tuntuvat siis olevan sitä mieltä, että The Trial of the Chicago 7 on yksi vuoden 2020 parhaista elokuvista.

Tänä aamuna Netflixissä ensi-iltansa saava The Trial of the Chicago 7 pohjautuu tositapahtumiin ja seuraa Vietnamin sotaa vastaan protestoinutta ja salaliitosta syytettyä Chicago 7 -ryhmää.

Rauhanomaiseksi tarkoitettu mielenosoitus demokraattien puoluekokouksessa Chicagossa vuonna 1968 muuttui väkivaltaiseksi yhteenotoksi poliisin ja kansalliskaartin kanssa. Mielenosoituksen järjestäjät, niin sanottu Chicagon seitsikko, sai syytteen katuväkivallan lietsomisesta, ja seurannut oikeudenkäynti oli yksi Yhdysvaltain historian pahamaineisimmista.