”Älä sano mittään, minä tiiän kyllä, perkele” – Petteri Summanen paljasti, mistä Studio Julmahuvin klassikkolausahdus on peräisin

22.09.2021 11:51 | Muropaketin toimitus

Roudasta Rospuuttoon on yksi Studio Julmahuvin (1998) kuuluisimmista sketseistä, ellei peräti se kaikista kuuluisin. Nyt Jokea näytellyt ja käsikirjoittajana toiminut Petteri Summanen on kertonut Ilta-Sanomille, miten yksi baari-ilta vaikutti sketsin syntyyn.

Katsotaan aluksi kertaukseksi, mistä oikein on kyse:

”Älä sano mittään, minä tiiän kyllä, perkele” on yksi Studio Julmahuvin elämään jääneistä lausahduksista. Ilta-Sanomien haastattelussa Petteri Summanen kertoo, mistä lause on peräisin:

”Oltiin Rovaniemellä käymässä. Mentiin baariin, Pohjanhoviin. Siellä oli pariskunta, joka oli hyvin hyökkäävä. Mies tuli meidän loosiin ja alkoi pullistella: ’Minä olen juonut saatana 47 viskiä tänään, eikä tunnu missään. Miulla on pyssy täällä. Se hänen kanssaan ollut nainen hoki koko ajan, että ’älä sano mitään, älä puhu mitään.’ Se lause jäi mieleen.”

Tilanne äityi sen verran hurjaksi, että nuori Summanen pakeni kavereineen paikalta vessan kautta. Juomatkin jäivät pöytään.

”Mutta se juttu jäi mieleen ja pulpahti esille muistivihkosta 15 vuotta myöhemmin. ”Älä sano mitään. Älä sano mitään, minä tiiän kyllä, perkele.” Nyt sille oli käyttöä”, Summanen kertasi.

Studio Julmahuvin voi katsoa Yle Areenasta.