Alan Rickman oli turhautunut Harry Potter -ohjaajaan, paljastavat julkisuuteen päätyneet kirjeet – ”Häntä tuntuu kiinnostavan vain teiniyleisö”

28.05.2018 08:15 | Muropaketin toimitus

Alan Rickman esitti Harry Potter -elokuvissa taikajuomia ja pimeyden voimilta suojautumista opettavaa Severus Kalkarosta ikimuistoisella tavalla. Vuonna 2016 kuolleen näyttelijän hiljattain julkaistut kirjeet kuitenkin paljastavat, ettei Rickman ollut aina mielissään roolistaan.

Myös elokuvista Die Hard, Robin Hood – varkaiden ruhtinas ja Galaxy Quest tutun Alan Rickmanin henkilökohtaisista kokoelmista on laitettu myyntiin nippu kirjeitä, jotka osoittavat näyttelijän turhautumisen Kalkaroksen asemaan, uutisoi Independent-lehti.

”Kiitos kun teit HP2:sta menestyksen. Tiedän että olet välillä turhautunut, mutta pyydän muistamaan että olet merkittävä osa näitä elokuvia. Ja olet aivan loistava”, kirjoitti Potter-elokuvien tuottaja Rickmanille eräässä kirjeessään.

Vuonna 2009 Alan Rickman kirjoitti itse kirjeen, jossa hän kertoi turhautuneensa tapaan, jolla ohjaaja David Yates käsitteli Kalkaroksen tarinaa.

”Aivan kuin David Yates olisi päättänyt, ettei Severus Kalkaroksen tarina ole tärkeä, koska se ei vetoa teiniyleisöön”, Rickman harmitteli.

Yates ohjasi Harry Potter -elokuvista neljä viimeistä.

(Pantakoon tässä kohtaa merkille, että Rickmanin kirje on kirjoitettu ennen Kuoleman varjelus -elokuvia, joissa Kalkaros pääsi aikaisempia osia paremmin esille.)

Alan Rickmanin kirjeet huutokaupataan pian Lontoossa. Niiden arvoksi on arvioitu 950 000 puntaa eli yli 1,1 miljoonaa euroa