Alkuperäinen Star Wars -tähti avautui The Last Jedistä: “Olin pelkkä pöytäkoriste siinä” – ja myös Jedin paluusta: ”Hyvä luoja niitä ewokeja”

02.12.2019 12:41 | Muropaketin toimitus

Star Wars -elokuvissa alusta asti C-3PO-protokolladroidia esittänyt Anthony Daniels ei liiemmin nauttinut The Last Jedin (2017) tekemisestä.

Nyt pari vuotta ensi-illan jälkeen Star Wars -faneilla voi olla vaikeuksia edes muistaa, oliko C-3PO ollenkaan mukana Rian Johnsonin ohjaamassa The Last Jedissä. Klassikkohahmon rooli oli elokuvassa käytännössä hyvin yhdentekevä.

Asia harmitti C-3PO:n faneja, mutta selvästi myös näyttelijää.

”The Last Jedissä minusta tuli pelkkä pöytäkoriste, mikä harmitti, koska Threepio olisi ansainnut enemmän. Mutta tässä uudessa elokuvassa [Star Wars: The Rise of Skywalker] hän tekee kaikenlaista kummallista. Se oli ilahduttavaa, suorastaan riemullista! Pääsen poistumaan valkokankaalta näyttävästi. Tämä on jo kolmas lopetukseni [Star Warsin parissa] ja uskon olevani surullisin tällä kertaa. Jedin paluu oli… No, siinä oli ewokeja, hyvä luoja sentään”, Daniels kertoi Empire-lehden haastattelussa.

J.J. Abramsin ohjaama The Rise of Skywalker saapuu Suomen teattereihin 18.12.2019, siis jo parin viikon päästä.