Amazon aikoo tehdä Taru sormusten herrasta -jättihankkeen ilman Peter Jacksonia

15.11.2017 17:07 | Muropaketin toimitus

Amazon aikoo tehdä Taru sormusten herrasta jättiläismäisen televisiotuotannon, mutta tietojen mukaan se ei ole ollut Peter Jacksoniin yhteydessä hankkeen tiimoilta.

Amazon on ilmoittanut valtavasta jättihankkeesta, jonka päämääränä on tuoda Taru sormusten herrasta -tarina televisiosarjan muotoon. Sormusten herran ja Hobitin trilogiat ohjannut Peter Jackson ei ole saanut sarjan tiimoilta puhelua.

Amazon aikoo tehdä Sormusten herrasta Game of Thrones -luokan tapauksen, eikä rahassa ole säästelty. Netflix tarjosi Tolkienin perikunnalle 100 miljoonaa dollaria Sormusten herran tv-oikeuksista, mutta Amazon nokitti esittämällä yli 200 miljoonan dollarin tarjouksen.

Summat ovat valtavia, kun ottaa huomioon, että Jacksonin Sormusten herra -trilogiasta Tolkienin perikunta nettosi noin 3 miljoonaa dollaria.

Sanotaan, että Tolkienin perikunta ei ole kovin hyvissä väleissä Jacksonin ja tämän Tolkien-elokuvat tuottaneen Warner Brosin omistuksessa olevan New Line Cineman kanssa. Tässä voikin olla perimmäinen syy siihen, miksei Jacksoniin olla oltu yhdessä. Tosin voi hyvinkin olla, että kuuden valtavan Tolkien-elokuvan jälkeen Jacksonia ei enää kiinnosta Keski-Maassa puuhastelu.

Jacksonin kokemuksesta voisi olla valtavasti hyötyä tv-sarjaa tehdessä, sillä tämän tuotantoyhtiöllä on Tolkien-elokuvissa käytettyjä ulkosijainteja ympäri Uutta-Seelantia. Lisäksi Jackson sijoitti elokuvista saamiaan tienestejä luomalla oman erikoistehosteyrityksen, jota James Cameron käyttää parhaillaan Avatarin jatko-osien tekoon. Kaiken kukkuraksi Jackson omistaa aivan jokaisen Tolkien-elokuvissa käytetyn vaatetuksen, pienoismallin ja lavasteen aseistusta myöten.

Peter Jacksonin Sormusten herra -asiantuntijuudesta puhuu omaa kieltään se tosiseikka, että hänen kuusi Tolkien-elokuvaa tuottivat lähes kuusi miljardia dollaria.