Amazon joutui viivyttämään uuden Taru sormusten herrasta -sarjansa arvioita trollien takia

05.09.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Amazon lanseerasi 72 tunnin viiveen käyttäjien arvosteluille Prime Videossa.

Amazon on Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan myötä ryhtynyt taisteluun internetin trolleja vastaan, uutisoi Variety. Yksi keino tähän on kaikessa hiljaisuudessa lanseerattu 72 tunnin viive käyttäjien arvioiden julkistamiselle Prime Videossa.

Uusiin sarjoihin ja elokuviin kohdistuvat iskut tähtäävät negatiivisten arvioiden myötä laskemaan tuotannon saamaa arvosanaa. Näin on jo esimerkiksi käynyt Rotten Tomatoes -sivustolla, missä tätä kirjoitettaessa Amazonin uutta Lord of the Rings -sarjaa pidetään ammattimaisten kriitikoiden keskuudessa 84 %:sti tuoreena, kun taas käyttäjien antama keskiarvo on vain 39 %.

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarja on joutunut taistelemaan negatiivisia kommentteja jättäviä trolleja vastaan jo kuukausia ennen sarjan julkaisua. Sarja on houkutellut trolleja puoleensa muun muassa siitä syystä, että siihen on palkattu tummaihoisia näyttelijöitä haltioiden ja muiden Keski-Maan asukkaiden rooleihin.

Amazonin pyrkimyksenä on kitkeä pois niiden käyttäjien vaikutus, joilla ei ole sarjasta oikeaa mielipidettä vaan jotka pelkästään haluavat sille negatiivista huomiota.

LUE MYÖS: Arvostelu | Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on pätevä fantasiasarja, mutta apinoi liikaa Peter Jacksonin elokuvia

Muropaketin uusimmat