Uusimmat

Amerikansuomalainen Emma Tammi ohjaa Five Nights at Freddy’s -videopelielokuvan

06.10.2022 13:50 Muropaketin toimitus

Five Nights at Freddy’s -kauhupeleihin perustuva elokuva on viimein löytänyt ohjaajan.

Five Nights at Freddy’s -pelit nousivat ilmiöksi vuonna 2014, ja kehittäjä Scott Cawthon myi peliensä elokuvaoikeudet jo vuonna 2015. Leffaprojekti on kuitenkin ollut vastatuulessa pitkään, ja yhdessä vaiheessa jopa elokuva-alan veteraanin Chris Columbusin oli määrä ohjata ja käsikirjoittaa elokuva. Tämä kuitenkin kaatui, ja vasta nyt elokuva näyttää löytäneen lopullisen ohjaajansa.

The Hollywood Reporter uutisoi, että ohjaajaksi on kiinnitetty amerikansuomalainen Emma Tammi. Hänet tunnetaan parhaiten hyytävästä kauhuelokuvastaan The Wind, joka sai Muropaketin arviossa neljä tähteä ja runsaasti kehuja.

Five Nights -leffaa tuottaa kauhuleffastudio Blumhouse, ja peleistä tutut animatroniset hirvitykset toteuttaa legendaarinen Jim Henson’s Creature Shop, joka tunnetaan Muppeteista sekä monien klassikkoelokuvien hirviötehosteista. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat yhdessä Cawthon, Tammi ja Seth Cuddeback.

Tulevan elokuvan ensi-illasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta sen esituotanto on käynnissä ja kuvausten on määrä alkaa vuoden 2023 alussa.

Muropaketti haastatteli Emma Tammea hänen vieraillessaan Night Visions -festivaalilla muutama vuosi sitten. Linkin takaa löydät haastattelumme.

LUE MYÖS: Night Visions -haastattelu: Amerikansuomalainen Emma Tammi ohjasi western-kauhuelokuvan, joka sai hänet matkustamaan vihdoin isänsä kotimaahan

Muropaketin uusimmat