UUSIMMAT

Anthony Hopkins luuli Uhrilampaita lastenelokuvaksi – Luettuaan käsikirjoitusta 10 sivua, näyttelijän oli pakko soittaa agentilleen

22.01.2021 12:19 | Muropaketin toimitus

Anthony Hopkins ja Jodie Foster keskustelevat uudella Actors On Actors -videolla 30 vuotta täyttäneestä Uhrilampaat-elokuvasta.

Varietyn alta löytyvällä videolla käy selväksi, miten väärä kuva Anthony Hopkinsilla oli Uhrilampaista (Silence of the Lambs) ennen käsikirjoituksen lukemista.

Näyttelijä nimittäin luuli Uhrilampaita (tai ”Lampaiden hiljaisuutta”) lastenelokuvaksi.

”Olin vuonna 1989 Lontoossa tekemässä näytelmää nimeltä M. Butterfly. Agenttini lähetti Uhrilampaiden käsikirjoituksen sinne ja ehdotti sen lukemista. Kysyin onko kyseessä lapsille tehty tarina. Käsikirjoitus saapui eräänä helteisenä kesäiltapäivänä, ja aloin lukea sitä läpi. Kymmenen sivun jälkeen soitin agentilleni ja kysyin onko tämä ihan oikea ehdotus. Se oli paras rooli, jonka olin lukenut”, Hopkins muisteli.

Ohjaaja Jonathan Demme ja Jodie Foster jäivät pois Uhrilampaiden jatko-osasta, vuoden 2000 Hannibalista, mutta Anthony Hopkins oli niin tykästynyt rooliin, että teki elokuvan Ridley Scottin ja Julianne Mooren kanssa. Hopkins palasi rooliinsa vielä Brett Ratnerin vuoden 2002 Punaisessa lohikäärmeessä (Red Dragon), mutta ei sen koommin ole Hannibalina esiintynyt.

Suomessa toimivista suoratoistopalveluista Uhrilampaat löytyy Elisa Viihde Viaplayn valikoimasta, samoin Hannibal.