Uusimmat

Arnold Schwarzenegger avautui steroidien käytöstä – ”En suosittele kenellekään”

25.05.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzenegger on paljastanut käyttäneensä nuorempana kehonrakentajana steroideja.

Arnold Schwarzeneggerin lihakset eivät ole syntyneet aivan luomuna, paljastaa kehonrakennuksen veteraani Men’s Healthin haastattelussa. Schwarzenegger kertoo käyttäneensä nuorempana steroideja kasvattaakseen lihaksiaan, mutta tehneensä sen lääkärin tarkassa valvonnassa.

Tuolloin steroidit eivät myöskään olleet vielä kiellettyjä. Yhdysvalloissa niiden käyttö kiellettiin lailla vuonna 1990.

Hänen suhtautumisensa on vuosien varrella muuttunut, kun laittomien steroidien käyttö on alkanut riistäytyä käsistä.

“Kehonrakennusta pidettiin aina turvallisena lajina. Mutta nykyisin se ei ole enää sitä. Nyt ihmiset kuolevat lääkkeiden yliannostukseen ja siihen etteivät tiedä mitä ovat tekemässä. He kuuntelevat huijareita. Jos haluan lääketieteellisiä neuvoja lääkäriltä, menen yliopistolle tai Clevelandin klinikalle”, Schwarzenegger kommentoi.

Hän tietää olevansa viallinen antamaan ohjeita, mutta sanoo silti:

“Älkää lähtekö sille tielle. Kyllä, elämme aikoja, jolloin etsimme nopeita tapoja hankkia rahaa, rikastua tai tulla vaikuttajaksi. Mutta sitä tulee katumaan, jos kohtelee kehoaan huonosti. Haluan nuorten tietävän, että olen nähnyt ihmisten saavan siirtomunuaisia ja kärsivän siitä valtavasti.”

Tänä vuonna 76 vuotta täyttävä Schwarzenegger on palannut näyttelijäksi ja hänet muun muassa nähdään tällä viikolla Netflixissä julkaistussa toimintakomediasarjassa Fubar. Kesäkuussa Netflixissä julkaistaan myös kolmiosainen Arnold-dokumentti.