Arnold Schwarzenegger: Bill Clinton aiheutti 1980-luvun toimintaelokuvien tuhon

23.10.2017 17:12 | Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzeneggerin mukaan on Bill Clintonin syytä, että Last Action Hero floppasi.

Arnold Schwarzeneggeria pännii yhä, kuinka hänen tähdittämä vuoden 1993 toimintaelokuva Last Action Hero tyrmättiin julkaisunsa aikoihin. Tämä kävi ilmi taannoin, kun lihaksistaan tunnettu ajattelija otti elokuvan puheeksi ollessaan promotoimassa tuoreinta leffaansa, Killing Guntheria. Bill Clinton kun antoi kasvot sille sosiopoliittiselle muutokselle, jonka seurauksena 1980-luvun toimintaelokuvat ja niiden tähdet alettiin nähdä huvittavina vakuuttavan sijaan.

Kolmannessa persoonassa itsestään puhunut Schwarzenegger kokee joutuneensa lehdistön poliittisen ajojahdin kohteeksi.

”Ei pidä unohtaa, että 1993 oli vuosi jolloin oli suosittua pilkata Arnoldia. Silloin presidentti Clinton voitti vaalit ja lehdistö muutti kaiken poliittiseksi. 1980-luvun toimintasankarit olivat kadonneet valkokankailta ja minua käytettiin esimerkkinä menneen talven lumista. Tämä oli narratiivi jo ennen kuin kukaan oli edes nähnyt elokuvaa”, pohdiskeli Schwarzenegger Business Insider -julkaisulle.

Schwarzeneggerin mielestä konservatiivisten presidenttien Reaganin ja Bushin aikakauden päättyminen merkitsi myös republikaani-muskelimasojen kuten hänen itsensä, Chuck Norrisin ja Sylvester Stallonen valtakauden haihtumista. 1990-luvun toimintatähdet olivatkin jo huomattavasti erilaisempia kuin edellisenä vuosikymmenenä, kuten Keanu Reevesistä, Nicolas Cagesta ja Kurt Russelista hyvin näkee.

Last Action Herossa Schwarzenegger esittää toimintatähden ruumiillistumaa kepeässä hengessä, eikä sitä ole tarkoitettu otettavan kovin vakavasti. Se on saanut osakseen kulttielokuvan viittaa niiltä, jotka kykenevät näkemään leffan sen suhteellisen sakean ironian läpi.

Muropaketin uusimmat