Uusimmat

Arvostelu: Netflixin uusi El Camino -elokuva on taattua Breaking Badia – ”Ei tätä kannata katsoa, jos ei ole sarjan fani”

Kuva: © Ben Rothstein / Netflix

14.10.2019 20:52 Muropaketin toimitus

Breaking Bad -elokuva El Camino julkaistiin Netflixissä perjantaina. Muropaketin kriitikko Helinä Laajalahti katsoi Jesse Pinkmaniin keskittyvän tarinan tuoreeltaan, ja piti näkemästään.

Muropaketin El Camino -arvostelussa elokuvasta todettiin mm. seuraavaa:

Olisi väärin sanoa El Caminon seisovan elokuvana omilla jaloillaan. Se on Deadwood-elokuvan tapaan suunnattu sataprosenttisesti sarjan faneille, eivätkä muut katsojat siitä varmastikaan samanlaisia tunnelmia saa irti, koska menneisyyden tapahtumat tai hahmot eivät ole tuttuja. Sen nimen lisämääreenä oleva “Breaking Bad -elokuva” on juuri sitä – El Camino on taattua Breaking Badia. Se ei ole pelkästään hittisarjaan pohjautuva, kuten vaikkapa spinoff-sarjana erotettu Better Call Saul, vaan se on juuri sitä itseään.

El Caminoa ei siis kannata katsoa, jos ei ole sarjan fani jo valmiiksi. Positiivista tilanteessa on se, että a) Breaking Bad on loistava sarja, ja b) Sen kaikki kaudet löytyvät El Caminon tavoin Netflixistä.

Lue koko arvio täältä:

Puhtaasti Breaking Bad -faneille tehty El Camino -elokuva antaa Jesse Pinkmanin tarinalle onnistuneen lopun