Arvostelussa tänään Subilla nähtävä Suicide Squad: ”Miksi Jokeria pitää kohdella tällä tavalla?”

01.09.2020 17:27 | Muropaketin toimitus

Sub esittää tiistai-illan elokuvana David Ayerin ohjaaman Suicide Squadin. Kello 21.00 alkava leffa on yksi viime vuosien kehnoimmista supersankariseikkailuista.

Suicide Squad arvioitiin Muropaketissa ensi-illan aikoihin vuonna 2017.

Tähtiä irtosi kaksi, kehuja suunnilleen yhtä monta.

Yksi häiritsevistä asioista oli Jokerin kaltoinkohtelu Suicide Squadin tarinassa:

Kysymykseen, miten hyvin Jared Leton uusi Jokeri pärjää vertailussa Jack Nicholsonin ja Heath Ledgerin rinnalla, on vielä Suicide Squadin nähtyäänkin vaikea vastata.

Periaatteessa kaikki on kohdallaan. Jared Leto irrottelee Jokerin roolissa kieli poskella ja sopivan ylitseampuvasti. Hahmosta on tällä kertaa tehty bling-bling-rikollispomo, jossa on aineksia myös Grant Morrisonin Arkham Asylum -sarjakuvasta. Yhä pidän Ledgerin tulkinnasta eniten, mutta tämä uusi versiokin kelpasi. Ikävästi Jokeri on kuitenkin Suicide Squadissa hyvin alikäytetty hahmo, joka ei pääse todelliseen vuorovaikutukseen avainpelaajien kanssa. Lisäksi vinkahtaneen vitsiniekan useimmat kohtaukset ovat niin lyhyitä, että mieleen jää vain nariseva nauru.

Päätarinan kannalta Jokeri on käytännössä hyvin merkityksetön, ja hahmo hiipparoikin vain tapahtumien taustalla. David Ayer kohtelee kruununjalokiveään välinpitämättömästi, aivan kuin Leton esittämä Jokeri esiintyisi valkokankaalla jo kuudetta kertaa. Ehkä olisi ollut parempi säästää Jokeri suosiolla Batmanin sooloelokuvaan ja antaa näin kunnon tilaisuus loistaa.

Lue koko arvio täältä:

Suicide Squad haaskaa Jared Leton Jokerin ja paljon muuta