Avainhahmon näyttelijä vaihtui Marvel Studiosin elokuvissa rahan takia – ”Minulle luvattiin palkkion kasvavan, mutta oikeasti se kutistui merkittävästi”

07.03.2021 12:01 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää tänään kello 21.40 Kapteeni Amerikan ensimmäisen sooloelokuvan vuodelta 2011.

Joe ”Rocketeer” Johnstonin ohjaamassa Captain America: The First Avengerissa ”Steve Rogers ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kokeiluun, joka muuttaa hänet Captain Americana tunnetuksi supersotilaaksi. Captain Americana Rogers liittyy armeijaan sotiakseen roistomaisen Red Skullin johtamaa pahaa HYDRA-organisaatiota vastaan”.

Juuri ennen ensimmäistä Avengersia (2012) ilmestyneen elokuvan nimekkäimmät näyttelijät ovat Chris Evans, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving ja Dominic Cooper.

Hugo Weavingin esittämä Red Skull eli Punakallo palasi Marvel Cinematic Universeen vuoden 2018 Avengers: Infinity Warissa. Näyttelijä oli kuitenkin vaihtunut. Weavingina ei kiinnostanut enää supersankarileffaa tähdittää, koska koki tulleensa huijatuksi.

”Summa, jonka Marvel Studios lupasi minulle The Avengers -elokuvista oli paljon pienempi kuin se, minkä sain ensimmäisestä elokuvasta [Captain America: The First Avenger], vaikka tässä oli kyse kahdesta leffasta. Kun allekirjoitimme ensimmäiset sopimukset, minulle luvattiin että palkkio kasvaisi jokaisen esiintymisen myötä. He [Marvel Studiosin edustajat] sanoivat, että ’tässä on kyse vain ääninäyttelemisestä, eihän se ole iso juttu’. Lopulta totesin agenttini välillä käydyt neuvottelut mahdottomiksi. En oikeasti halunnut tehdä Avengerseja niin kovasti, mutta olisin kyllä tehnyt ne”, Hugo Weaving selitti vuonna 2020.

”Marvel Studios ei pitänyt lupaustaan” – Matrix-tähti paljasti karun syyn, miksi hän lopetti Red Skullin näyttelemisen

Muropaketin uusimmat