”Avaruudessa on niin paljon pantavaa” – Uudessa Star Wars -elokuvassa nähdään hyvinkin seksuaalinen sivuhahmo

22.05.2018 07:15 | Muropaketin toimitus

Viime viikolla Solo: A Star Wars Storyn käsikirjoittaja Jonathan Kasdan ilmoitti Lando Calrissianin olevan panseksuaali. Hahmon nuorta versiota esittävä Donald Glover on täysin samoilla linjoilla.

Keskiviikkona Suomen ensi-iltansa saavan Solo: A Star Wars Storyn tähti Donald Gloverin mukaan on täysin luonnollista, että Landon kaltainen hurmuri on kiinnostunut avaruudessa sekä miehistä että naisista – ja oikeastaan kaikista ja kaikesta muustakin.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Glover totesi seuraavaa:

”Kuinka joku voisi olla olematta panseksuaali avaruudessa? Sieltä löytyy niin paljon erilaisia olentoja, joiden kanssa harrastaa seksiä. Ei se minusta ollut yhtään outoa. Lando on kiinnostunut kaikista. Kun ollaan avaruudessa, kaikki ovet ovat auki! Ei siinä mietitä onko joku kundi vai tyttö. […] Ketä kiinnostaa? Pääasia on vain pitää hauskaa.”

Star Wars -elokuvissa ei ole perinteisesti juurikaan seksiä tai seksuaalisuutta käsitelty, eikä Solo: A Star Wars Storyssakaan eroottista kuvastoa esitellä. Katsojille käy kuitenkin rivien välistä hyvin selväksi, että Lando on mies, joka tekee makuuhuoneessaan muutakin kuin vain nukkuu…

Muropaketin arvostelussa Solo-elokuva sai kolme tähteä viidestä. Kriitikko Helinä Laajalahden mukaan Donald Gloverin esittämä Lando varasti yhdessä Joonas Suotamon Chewbaccan kanssa koko show’n Alden Ehrenreichin esittämältä Han Sololta.