Avatarin jatko-osista saatiin lisätietoa – James Cameron siirtää tapahtumat maapallolle

06.02.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Avatar: The Way of Water on menestynyt niin hyvin, että James Cameron saa näillä näkymin tehtyä kaikki suunnittelemansa viisi Avatar-elokuvaa.

Avatar: The Way of Water on tienannut lippukassoilla tähän mennessä jo yli 2,1 miljardia dollaria ja se on tällä hetkellä maailman kaikkien aikojen neljänneksi menestynein elokuva. Tämä tarkoittaa, että James Cameronin luoman franchisen tulevaisuus on turvattu.

Kolmas Avatar-elokuva on jo kuvattu kokonaan valmiiksi, ja myös osa neljännestä elokuvasta on kuvattu. Näillä näkymin näyttää siltä, että myös viides Avatar, jonka Cameron on suunnitellut päättävän elokuvasarjan, on tulossa.

Tulevissa jatko-osissa nähdään jälleen uudenlaisia na’vi-kansoja. Cameron on vahvistanut, että jatkossa hyvän ja pahan asettelu hieman muuttuu, ja mukana on myös pahantahtoisia na’veja – tähän mennessä pahiksia ovat olleet pääosin ihmiset.

Tuoreessa haastattelussa (Varietyn kautta) Avatar-tuottaja Jon Landau paljastaa, että jatko-osissa piipahdetaan myös maapallolla.

Hänen mukaansa kolmannen ja neljännen elokuvan välillä tapahtuu aikahyppy, joka sitten johtaa tapahtumiin Avatar 5:ssä, joka sijoittuu osittain maapallolle.

“Käymme siellä, jotta ihmisten silmät avautuisivat, jotta Neytirin silmät avautuvat, katsomassa mitä Maassa on jäljellä.”

Tämä tuskin on kovin iloinen näkymä, sillä ”Maa on ylikansoitettu ja luonnonvarojen ylikulutus on tehnyt elämästä hankalaa”.

“Mutta emme halua maalata liian synkkää kuvaa siitä, mihin maailmamme on menossa. Elokuvien sanomana on, että voimme myös muuttaa kurssia”, tuottaja jatkaa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Avatar: The Way of Water tekee vaikutuksen vedenalaisilla kohtauksillaan