UUSIMMAT

Avengers: Endgame muuttaa kaiken – 10 kysymystä ja veikkausta Marvel Studiosin tulevaisuudesta elokuvan nähtyämme

24.04.2019 21:20 | Tatu Junni

Keskiviikkona ensi-iltansa saanut Avengers: Endgame pisti Marvel Cinematic Universen uuteen uskoon ja jätti yleisön arvuuttelemaan tulevaa.

Varoitus! Lue eteenpäin vain jos olet Avengers: Endgamen jo nähnyt.

Varmaa tietoa MCU:n tulevaisuudesta ei ole tällä hetkellä varmaan kuin studiopomo Kevin Feigellä, mutta aina voimme arvuutella ja spekuloida, mihin suuntaan supersankareiden taival tästä jatkuu.

Alle on koottu 10 kysymystä, jotka kutkuttivat omaa mieltäni eniten Avengers: Endgamen päätyttyä. Laatimani vastaukset ovat pelkkiä valistuneita arvauksia – jos olet asiasta eri mieltä, kirjoita ihmeessä kommenttia artikkelin alle MuroBBS:n ketjuun ja jatketaan arvuuttelua siellä.

1. Ketkä kaikki pysyivät kuolleina ja onko sillä mitään väliä?

Kuten odotettiin, Avengers: Endgame palautti henkiin useita Infinity Warissa kuolleita hahmoja. Ihan kaikki eivät kuitenkaan eloon palanneet. Loki (Tom Hiddleston), Heimdall (Idris Elba) ja Vision (Paul Bettany) saivat pysyä manan majoilla, tavallaan myös Gamora (Zoe Saldana). Endgame ei vihjannut millään tavoin, että ensiksi mainittu kolmikko olisi palaamassa enää valkokankaalle. Marvel Studios ja sen omistava Disney ovat kuitenkin jo vahvistaneet sekä Lokin että Visionin (ja Purppuranoidan) saavan omat minisarjansa Disney+ -suoratoistopalvelussa, joten sikäli hahmojen seikkailut saavat vielä jatkoa.

Endgamen jälkeen vaikuttaa itsestäänselvältä, että Disney+:n Marvel-sarjat sijoittuvat menneeseen aikaan – Lokin tapauksessa mahdollisesti jopa useampaan eri aikakauteen. Periaatteessa Heimdall voisi esiintyä Lokin sarjassa, mutta Idris Elban suosion huomioiden uskon hahmon siirtyneen syrjään nyt pysyvästi. Elokuvissa en usko Lokin, Heimdallin tai edes Visionin enää esiintyvän.

2. Mitä Iron Man -elokuvasarjalle nyt tapahtuu?

Avengers: Endgamen suurin käänne oli tietenkin Tony Starkin (Robert Downey Jr.:n) kuolema. Sarjakuvien puolella Rautamiehen haarniskalla on ollut monta kantajaa, joten sikäli mahdollisessa Iron Man 4 -elokuvassa voisi hyvinkin esiintyä joku muukin sankari, kuten vaikkapa James ”War Machine” Rhodes (Don Cheadle) tai Rescue-haarniskan saanut Pepper Potts, jonka näyttelijä Gwyneth Paltrow on tosin jo ilmoittanut jättävänsä roolinsa. Uudelleen roolitettu Iron Man -elokuva vaikuttaa kuitenkin kaukaa haetulta, ainakin lähitulevaisuudessa. Iron Mania on nähty yllin kyllin vuosina 2008-2019, ja vaikuttaakin vahvasti siltä, että hahmo siirretään nyt selkeästi syrjään. Hyvä niin.

3. Milloin Sam Wilsonin uusi Kapteeni Amerikka nähdään seuraavan kerran?

Aivan varmaa on, että uusi Kapteeni Amerikka (Anthony Mackie) nähdään valkokankaalla ennen pitkää, mutta missä ja milloin? Black Panther muodostui Marvelille valtavaksi hitiksi, joten sikäli studio tuskin enää arkailee tummaihoisen sankarin omaa elokuvaa. Uskon silti, että Sam Wilsonin ”Kapteeni Amerikka 2.0” ei heti saa omaa elokuvaansa, vaan esiintyy ensin jossain muussa elokuvassa, ikään kuin kokeilemassa siipiään. Disney+:ssa on luvassa Falconin ja Winter Soldierin yhteinen sarja, mutta lähes takuuvarmasti sekin sijoittuu menneisyyteen, ja Marvel Studios kuljettaa Sam Wilsonin tarinaa eteenpäin nimenomaan valkokankaalla. Ehkä tosin vasta useamman vuoden päästä.

4. Missä ja milloin Thor nähdään seuraavan kerran?

Paras vaihtoehto olisi tietenkin The Big Lebowski 2! Todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin mielestäni Guardians of the Galaxy Vol. 3, jonka on ilmoitettu ilmestyvän 2020-luvun alkupuolella. Se onkin osuvaa, sillä humoristisella Thor: Ragnarokilla Taika Waiti pesi ukkosenjumalan turhasta tosikkomaisuudesta ja toi elokuvasarjan huomattavasti lähemmäksi Guardianseja. Endgame jatkoi samalla linjalla (kaljamaha, videopelit yms.). Periaatteessa on mahdollista myös se, että Thor 4 toteutuu, mutta elokuvasarjan jatkaminen vaikuttaa mielestäni epätodennäköiseltä. Ehkä Valkyrie (Tessa Thompson) saa oman elokuvansa tai sarjansa, ja Thor vierailee siinä. Mahdollista on toki myös se, että Thor piipahtaa cameon verran Lokin Disney+-sarjassa.

5. Palaako Thanos vielä joskus? Entäs Ikuisuuskivet?

On täysin varmaa, ettei Thanos (Josh Brolin) ole palaamassa, eivätkä myöskään Ikuisuuskivet. Marvel Studios käytti nyt kaksi elokuvaa kikkailemalla todellisuudella ja aikamatkustuksella, ja Ikuisuuskiviä jahdattiin kahdeksan vuoden ajan. On aika astua eteenpäin. Tarinoilta syö suunnattomasti tehoja, jos kuolemista tulee vain hidasteita, joiden vaikutukset voi kumota koska tahansa. Kenties Ikuisuuskivet voivat olla jollain tavalla mukana esimerkiksi tulevissa Captain Marvel-, Guardians of the Galaxy- tai Eternals-elokuvissa, mutta kantavaa teemaa ei niistä enää tule.

6. Nähdäänkö Robert Downey Jr.:ia ja Chris Evansia enää Marvel Studiosin elokuvissa?

Robert Downey Jr. ei enää tule Marvelin elokuvissa esiintymään. Hahmon tarinan kaari saatiin hienosti päätökseen Endgamessa (”I Am Iron Man” aloitti ja lopetti kaiken), eikä sitä haluta vesittää tarpeettomilla encoreilla. Kenties joku yksittäinen muistelokohtaus voidaan nähdä Spider-Man: Far From Homessa tai muussa elokuvassa, mutta Tony Starkin aika MCU:ssa on ohitse – ja tavallaan tämäkin bonus katettiin Endgamen lopussa. Chris Evansin esittämän Steve Rogersin rooli on epäselvempi. Alkuperäinen Kapteeni Amerikka on nyt eläkeiässä, mutta elossa. Näin ollen hän voisi hyvin vielä esiintyä vaikkapa Sam Wilsoniin keskittyvässä Captain America -elokuvassa tai jossain muussa yhteydessä. Tulevissa MCU-leffoissa ei Steve Rogersilla tule kuitenkaan olemaan merkittävää asemaa. Sekin on hyvä, sillä aikaan eksynyt sankari löysi Avengers: Endgamen lopussa viimein paikkansa ja rauhansa. Steve Rogersin tarina on siis valmis.

7. Mitä tapahtuu Black Widow -leffalle nyt kun hahmo on kuollut?

Scarlett Johanssonin esittämä Black Widow uhrasi itsensä ja kuoli Vormirissa. Avengers: Infinity Warin jälkeen spekuloitiin paljon sillä, voisiko vastaavan kohtalon kokenut Gamora olla vielä elossa Sielukiven ”sisällä”, mutta Endgame ei varsinaisesti vastannut tähän, vaikka asiaan viitattiin sirosti Haukansilmän (Jeremy Renner) ja Purppuranoidan (Elizabeth Olsen) keskustelussa. Periaatteessa on mahdollisuuksien rajoissa, että Black Widow palaa jotenkin vielä elävien kirjoihin sooloelokuvassaan, mutta pidän todennäköisempänä, että kovasti kaivattu elokuva sijoittuu puhtaasti menneisyyteen. Mahdollista, kenties jopa todennäköistä, on ettei Black Widow -elokuvasarjasta tule moniosaista, vaan luvassa on kertaluontoisempi seikkailu. Scarlett Johansson on viihtynyt supersankarielokuvissa jo vuoden 2010 Iron Man 2:sta lähtien, siis jo melkein kymmen vuotta. Kohta on varmasti aika siirtyä uusien haasteiden pariin, vaikka Marvel Studios ja Disney rahakkaita sopimuksia tarjoaisivatkin.

8. Nähdäänkö Avengers-elokuvia enää enempää?

Aivan varmasti vielä jonakin päivänä, mutta ei tutulla kokoonpanolla, eikä lähiaikoina. Marvel Studios ei ole vielä paljastanut muita tulevia elokuviaan kuin heinäkuussa ilmestyvän Spider-Man: Far From Homen, mutta tiedossa on jo, että luvassa on ennemmin tai myöhemmin Black Widow, Eternals, Shang-Chi, Doctor Strange 2, Black Panther 2 ja Guardians of the Galaxy 3. Kalenteri täyttyy hyvää kyytiä, eikä vuositasolla varmaankaan julkaista kolmea elokuvaa enempää – etenkään nyt, kun Disney+ tulee mukaan kuvioon. Kostajat saavat siis odottaa. Varmasti Marvel Studios tekee jatkossakin erilaisia team-up-elokuvia, isoja ja pienempiä, mutta oma lukunsa sitten on, kutsutaanko niiden kokoonpanoja Kostajiksi vai jollain muulla nimellä.

9. Onko Spider-Man: Far From Home jatkoa Avengers: Endgamelle?

Ennen Avengers: Endgamea arvuuteltiin, sijoittuuko seuraava Hämis-leffa aikaan ennen vai jälkeen Infinity Warin. Endgamen tarjoamien vihjeiden perusteella vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, että Marvel Studios (ja Sony Pictures) eivät tässä kohtaa hyppää ajassa taaksepäin, vaan Far From Homen tarina tosiaankin sijoittuu Endgamen jälkeiseen aikaan. Tämä auttaa myös käärimään kasaan Peter Parkerin kasvukertomuksen Tony Starkin suojatista omaksi itsenäiseksi sankarikseen. Ja niin onkin hyvä, sillä toistaiseksi on epäselvää, jatkuuko Sonyn ja Marvelin yhteistyö jatkossakin vai katoaako ”lainassa ollut” Spider-Man MCU:sta tämän vuoden jälkeen. Jos katoaa, on tässäkin tapauksessa hahmon tarinan kaari saatu luontevaan päätökseensä. Spider-Man: Far From Home voi myös hyötyä Endgamen arvatenkin valtavasta menestyksestä, jos elokuvan mainostetaan toimivan ikään kuin jälkikirjoituksena Avengers-saagalle.

10. Mitkä ovat Endgamen aiheuttamat suurimmat muutokset Marvel Studiosin elokuvissa?

Koko Endgamen merkittävin ajatus on ojentaa soihtu eteenpäin uusille sankareille. Tämä oli odotettavissa ennen pitkää, sillä samoja sankareita ja asetelmia ei voi pyörittää loputtomiin. Robert Downey Jr. esitti Iron Mania 11 vuotta. Se oli pidempään kuin kukaan, varmaan näyttelijä itsekään, uskalsi odottaa. Marvel Studios keskittyi pitkään alfauroksiin. Neljännen vaiheen on luvattu tarjoavan entistä monimuotoisempia sankareita, ja siitä on jo nyt saatu merkkejä. Black Pantherin ja Captain Marvelin yli miljardin dollarin lipputulot ovat selvästi vakuuttaneet Kevin Feigen ja kumppanit siitä, että yleisö on valmis muidenkin kuin vaaleahipiäisten muskelimiesten seikkailuihin. Sarjakuvien puolella Marvel on ehtinyt jo esitellä esimerkiksi naispuolisen Thorin, tummaihoisen Kapteeni Amerikan ja aasialaissyntyisen Hulkin. Nyt valkokankaalle viritellään samanlaista tuuletusta, vaikka toki osa jo tutuista sankareista jatkaa edelleen mukana.

Epäselvää on, mitä Avengers: Endgamesta hengissä selvinneille alkuperäisille Kostajille – kuten vaikkapa Mark Ruffalon Hulkille – tapahtuu, kun Avengers-elokuvasarja siirtynee toistaiseksi telakalle. Ehkä vihreä jättikin saa ennen pitkää oman Disney+ -sarjansa ja tilanne lipuu entistä selvemmin pisteeseen, jossa ”alkuperäiset” Marvel-sankarit seikkailevat enää sarjoissa, ja valkokankaalla keskitytään Black Pantherin, Captain Marvelin ja muiden tuoreempien hahmojen elämään?

Ja toki ennen pitkää myös X-Men ja Fantastic Four saapuvat osaksi MCU:a. Endgame ei vielä tarjonnut vihjeitä siitä, miten uusien sankareiden luominen hoidetaan – ellei sitten ”vaihtoehtoisten todellisuuksien” mainitsemista lasketa silmäniskuksi siihen suuntaan… Kevin Feige arvioi hiljattain, että Ihmenelosten ja Ryhmä-X:n saapumiseen Marvel Cinematic Universeen voi mennä viisikin vuotta. Kyse saattoi olla toki sumutuksestakin, mutta meidän fanien on henkisesti hyvä varautua siihen, että homo superioreiden esiinmarssi tapahtuu vasta MCU:n viidennessä vaiheessa joskus 2020-luvun puolivälin tienoilla.

Tätä kirjoittaessa ei vielä tarkkaan tiedetä, milloin Marvel Studios tiedottaa uusista elokuvistaan. Todennäköisesti varhaisin mahdollinen ajankohta on San Diegon Comic-Con heinäkuussa, mutta paljastuksia saatetaan hyvin pantata myös syksylle.

Keskustelu

Jatkosta en tiedä, mutta täälläkö voi puhua nyt vapaasti ne jotka on leffan nähneet? :confused:

Pastori2

Jatkosta en tiedä, mutta täälläkö voi puhua nyt vapaasti ne jotka on leffan nähneet? :confused:

Se sopii :)

Mahtava leffa kyllä oli ja oikeanlainen lopetus tälle tarinalle. Mutta pikkasen jäi vaivaan captain marvelin osa tässä elokuvassa. Tykkään hahmosta ja sen oma leffa oli kans hyvä. Mihin jäi se kohtaus mitä trailerit näytti? Eli piippari sammuu ja muut ihmettelee kuka on tulossa. Olisin sen kaivannut kyllä leffaan. Pieni esittely kuka hän on niin tietäisi nekin jotka ei ole sen omaa leffaa nähneet.

Itse veikkaan että 4. vaiheessa suurinosa elokuvista on Thor Ragnarokin kaltaisia team-up leffoja, vaikka leffan nimi viittaisikin soolo-elokuvaan.
Haluaisin ehdottomasti nähdä Thorin mukana Guardiansien mukana.. Miksei jopa niin, että GotG3 ja Thor4 muodostaisivat yhdessä isomman tarinakokonaisuuden.
En myöskään usko että Spider-man tulee häviämään kuvioista vielä pitkään aikaan.

Mitä leffaan tulee niin… Tuleekohan seuraavat "soolo" elokuvat enää tuntumaan miltään tämän jälkeen? :D
Millä tämän spektaakkelin pystyy enää voittamaan? Secret Warsilla?

Muropaketin toimitus:
Omat toiveet sekä veikkaukset, kuka on seuraava iso pahis? eli kuka on seuraava "Thanos" :D

Ja leffasta vielä miksi hulkista piti tehdä nössö ja pelle? Ehdottomasti olis pitäny päästä lopussa ottaan uusinta matsia thanoksen kanssa. Muut tietysti apuna.

Tomiz

Itse veikkaan että 4. vaiheessa suurinosa elokuvista on Thor Ragnarokin kaltaisia team-up leffoja, vaikka leffan nimi viittaisikin soolo-elokuvaan.
Haluaisin ehdottomasti nähdä Thorin mukana Guardiansien mukana.. Miksei jopa niin, että GotG3 ja Thor4 muodostaisivat yhdessä isomman tarinakokonaisuuden.
En myöskään usko että Spider-man tulee häviämään kuvioista vielä pitkään aikaan.

Mitä leffaan tulee niin… Tuleekohan seuraavat "soolo" elokuvat enää tuntumaan miltään tämän jälkeen? :D
Millä tämän spektaakkelin pystyy enää voittamaan? Secret Warsilla?

Muropaketin toimitus:
Omat toiveet sekä veikkaukset, kuka on seuraava iso pahis? eli kuka on seuraava "Thanos" :D

Veikkaan ettei näin isoa pahista tule pitkään aikaan. Jokaiselle omia "pienempiä" pahiksia. Sit kun x miehet tulee kehiin niin galactus vois olla.

Spiderman katoaa jos seuraava leffa ei myy riittävästi.

Thor ja gotg todellakin kimppaan ja sitä odotan innolla.

Lisää mietteitä tulevaisuudesta:

Spider-Man: Far From Home jatkaa ajassa eteenpäin ja Endgamessa oli 5 vuoden aikahyppy. Eikös tämä teoriassa tarkoita sitä, että puolet Peterin luokkalaisista ovat myös 5 vuotta vanhempia? :D
Vai katosiko kaikki Homecoming hahmot Infinity Warissa, täten ei kukaan vanhentunut? :think:
Mielenkiintoista nähdä ottavatko elokuvassa kantaa asiaan laisinkaan, vai yrittääkö Sony taas kusta timelinea niinkuin tekivät ekassa osassa.

Disney+:ssa on luvassa Falconin ja Winter Soldierin yhteinen sarja, mutta lähes takuuvarmasti sekin sijoittuu menneisyyteen

Tässä on pulma. Molemmat hahmot esiteltiin Captain America 2:ssa, ja hahmot tapasivat toisensa seuraavan kerran Civil Warissa. Elokuvan päätteeksi Winter Soldier vietiin Wakandaan, jossa hän majaili "kuntoutuksessa" aina Infinity Warin alkuun asti. Ja sen jälkeen 5 lisää vuotta tuhkana.
Pidän todennäköisempänä, että sarjassa juuri käydään läpi muutosta Falconista Captain Americaksi.

Jos ensi vuoden elokuvat ovat Black Widow ja Eternals (molemmat sijoittuvat menneisyyteen), niin loppujen lopuksi ehkä ne tuntuvatkin hyvältä hengähdystauolta Avengers kuvioiden jälkeen. Ja oikeastaan sama juttu myös Shang-Chin kanssa, joka saattaapi olla ens vuoden kolmas elokuva.

Perustaen analyysin tämän listan maailmalla eniten tuottaneisiin Marvelin elokuviin ennustaisin…

8. Nähdäänkö Avengers-elokuvia enää enempää?

Aivan taatusti, koska kolme suvereenisti eniten maailmalla myynyttä elokuvia kantaa nimeä "Avengers" ja ennustus on että uusin elokuva menee vielä ohi näistä kolmesta, jolloin lista nousee neljään einten tienanneeseen elokuvaan.

Alkuperäisiä hahmoja tuskin uskalletaan päästää liikaa lipumaan pois, koska fanit tunnetusti inhoavat muutoksia. Siksi henkilövaihto jää yhteen tai kahteen hahmoon, ennen kuin fanit on saatu sitoutettua uusiin hahmoihin.

Kuolemat eivät merkitse perinteisestikään sarjakuvissa yhtään mitään hetkellisen draama-elementin ulkopuolella, vaan henkilöt aina palaavat tavalla tai toisella takaisin henkiin… Tai sitten onkin jo rebootin aika.

Neljännen vaiheen on luvattu tarjoavan entistä monimuotoisempia sankareita, ja siitä on jo nyt saatu merkkejä. Black Pantherin ja Captain Marvelin yli miljardin dollarin lipputulot ovat selvästi vakuuttaneet Kevin Feigen ja kumppanit siitä, että yleisö on valmis muidenkin kuin vaaleahipiäisten muskelimiesten seikkailuihin.

Varmasti yritystä nyt tulee, mutta lopputulos lienee sama kuin 2k-luvun taitteessa ja ennen, kun jokaista sankaria koitettiin elokuvistaa, mutta vain harvoista tuli oikeita menestyksiä. Miss Marvelin tapauksessa menestys johtunee suositusta ja mielenkiintoisesta hahmosta ja Black Pantherin tapauksessa siitä ettei mustilla supersankareilla ole liiemmin ollut omia elokuvia. Kuitenkin kaikkien Luke Cagejen ja Black Lightningien joukossa ilmiöt hyvin äkkiä kokevat inflaation.

Ottaen huomioon että (melko surkea) Iron Man 3 kuuluu kassamagneettien joukkoon, heidän myyneimmät brändit ovat Avengerssiä, Iron Mania, Thoria ja Kapteeni Amerikkaa ja Avengersit ovat keskittyneet keskeisesti heteromiehiin, niin tuskinpa steroidien ja hien katkuiset valkoiset hetero-alpha-urokset ovat katoamassa sieltä keskiöstä mihinkään.

Jos jotakin pitäisi arvata, niin ryhmädynamiikat ovat nousussa ja soolot laskussa.

Kyse saattoi olla toki sumutuksestakin, mutta meidän fanien on henkisesti hyvä varautua siihen, että homo superioreiden esiinmarssi tapahtuu vasta MCU:n viidennessä vaiheessa joskus 2020-luvun puolivälin tienoilla.

Aika mielenkiintoinen arvio ottaen huomioon että X-geeniset on hivutettu jo pitkän aikaa MCU:hun, Purppuranoita, Elohopea ja Wolverine jo aikaa sitten itsenäisesti tai osana muita sarjoja ja tuoreempana Kolossi, Cable ja Negasonic Teenage Whatever Deadfool-sarjan osana.

Käsittääkseni X-menien oikeudet ovat palaamassa Marvel Studiosin (Disneyn) käyttöön, joten tuskinpa menee kauaakaan kun alkavat ensimmäisen elokuvan kuvaukset…

Pastori2

Spiderman katoaa KUN seuraava leffa ei myy riittävästi.

<- Korjattu.

Tuota Spidermania on resurrectailtu ja restartattu niin monta kertaa jo niin monella vuosikymmenellä, että aika vaikeaa kuvitella että nyt ottaisi tuulta purjeisiinsa. Nykyistä tilannetta vielä pahentaa se että about samaan aikaan on liikkeellä MCU-versio ja ei-MCU-versio samasta hahmosta, eikä liikaa aikaa kun on ollut Amazing-versio ja non-Amazing-versio samasta hahmosta (en edes jaksa muistaa kumpi tuottaa seittiä käden heilautuksella hämähäkin pureman seurauksena ja kumpi teknologian avulla).

Meno liian sekavaa, eikä hahmokaan jaksa olla niitä Marvelin kiinnostavimpia. Sopii parhaiten juurikin koomiseksi sivughahmoksi muiden hahmojen elokuviin.

Guardians Thorilla varustettuna… shut up and take my money. Nebula tosin tais tuhkautua.

Vastakohtana taas mahdolliset girl power leffat ei kyllä tässä vaiheessa koveta. Aivan saletisti Captain Marvelista tulossa pari pätkää, ehkä jopa Valkyrien oma leffa/sarja. Spiderman saattaa olla tiensä päässä, mikä ei kyllä haittaa.

Atros

Aika mielenkiintoinen arvio ottaen huomioon että X-geeniset on hivutettu jo pitkän aikaa MCU:hun, Purppuranoita, Elohopea ja Wolverine jo aikaa sitten itsenäisesti tai osana muita sarjoja ja tuoreempana Kolossi, Cable ja Negasonic Teenage Whatever Deadfool-sarjan osana.

Käsittääkseni X-menien oikeudet ovat palaamassa Marvel Studiosin (Disneyn) käyttöön, joten tuskinpa menee kauaakaan kun alkavat ensimmäisen elokuvan kuvaukset…

Mutanttioikeudet tosiaan palasivat mutta ei mutantteja kyllä ole MCU:ssa nähty kertaakaan. Deadpoolit, Wolverinet sun muut oli omassa maailmassaan eri yhtiön leffoissa, ei mitenkään MCU:n maailmassa mukana. Tämän takiahan Elohopeasta on kaksi eri versiota kun Marvel sai tehdä Purppuranoidan/Elohopean jotka eivät olleet mutantteja (kuten ilmeisesti tällä hetkellä on sarjakuvissakin) ja sitten mutantti-Elohopea oli siellä toisessa leirissä X-Men -leffoissa.

Alkuperäisessä tekstissä sanottiin että Loki pysyi kuolleena mutta itseäni mietityttää mitä sille oikeasti tapahtui kun sehän karkasi Avengers-leffan loppumainingeissa nyt Starkin sähläämisen seurauksena Tesseract matkassaan. Ehkä Lokin oma sarja keskittyy tuohon tapaukseen ja selittää miten Tesseract lopulta päätyy takaisin Shieldille jotta se voi olla paikalla kun Thanos sen tahtoo. Tosin erillinen aikalinjahan tuosta sitten muodostunee muutenkin.

Enkä usko että Nebula kuoli, nykyhetken Nebula ampui sen menneestä tulleen ja sen jälkeen ei Nebulaa ja Gamoraa juuri näkynyt, eiköhän siskokset ottaneet jalat alleen kun Quill etsiskeli leffan lopussa Gamoraa aluksellakin.

Avengers Endgame on oman luokkansa Kuninkaan Paluu.

Vaikka itse elokuva on vain ihan tyydyttävä. On se kieltämättä huikea loppusaneeraus 22-elokuvan ”Ikuisuuden Rautahanska saagaan”. Sillä koskaan aiemmin vastaavanlaista ei ole tehty elokuvien maailmassa ja uskonpa, ettei myöskään tulla tekemään.

Koko Supersankarielokuva vallankumouksen takana on yksi visionaarinen ja kunnianhimoinen sarjakuvanörtti nimeltä Kevin Feige, joka on ollut mukana Hollywoodin supersankarielokuva tuotannoissa jo Bryan Singerin Ryhmä X päiviltä.

Se oli juuri Singerin Ryhmä-X, joka konvertoi Feigen sarjakuvien maailmaan. Hänen piti ymmärtää Ryhmä X:än tarinaa tuotannon aikana, miksi nämä trikoopöksyiset nuorisoaktivistit olivat niin suosittuja. Samalla, kun muut Hollywoodin studiot miettivät ja oikein tuskailivat, miten muuttaa heidän omistamiaan sarjakuva hahmoja toimiviksi elokuviksi. Feige vain luki sarjakuvia ja otti niistä sen sielun mukanaan.

Tämä yksinkertainen ratkaisu ei kuitenkaan tullut käytettyä kaikissa studioissa. Sonyn Hämähäkkimies leffasarja tehtiin vain, jotta siinä samalla seinäkiipeilijän leluja saataisiin myytyä. Muita supersankari elokuvia tehtiin joko ilman suurempia odotuksia tai ihan vain, että oikeudet saatiin pidettyä studiolla.

Marvelin osake kärsi huonojen elokuvien myötä, puhumattakaan heidän brändi arvostaan. Korjausliikkeenä oli yksi mahdollisuus. Perustaa oma elokuvastudio ja ottaa elokuvat omien käsien haltuun. Elokuva studio perustettiin vuonna 2005.

Marvelin elokuvien strategia oli erinomainen. Olkaa lojaaleja niille hardcore faneille, koska markkinointi termeissä he ovat Innovaattoreitta, jotka kannustavatvarhaiset käyttöönottajat mukaan tuotteeseen. Marvel Studion elokuvat ovatkin siinä vaiheessa, että elokuvat ovat massatuotetta ja Marvelin pitää vain varjella positiotansa kilpailijoilta. Tosin, koska kilpailijat sössivät ihan omalla taidottomuudellaan omat elokuvansa, ei position suojelu ole ollut vielä oikein tarpeen.

Feige on siis sarjakuva nörtti, joka pääsi luomaan oman visionsa hänen uusista lempihahmoistaan. Asia, joista lähes kaikki nörtit unelmoivat, mutta vain harva pääse edes toteuttamaan. Oma taustani supersankarisarjakuvien lukemiseen alkoi aika lailla kiitos ensimmäisten Blade, Hämis ja Ryhmä X elokuvien ansioista. Luin suomennettuja sarjakuvia Stratyszkin hämmästyttävästä Hämähäkkimiehestä samalla kun pääsin tutustumaan Grant Morrisonin uuteen ryhmä x-ään. Myöhemmin rakastuin täysin Ultimate Marvel brändiin, jossa Kostajat esiteltiin uusille lukijoille nykypäivien teemoilla vahvistamana.

Blade on kyllä edelleen siisteimmistä siistein supersankari, joka on vain niin perhanan aliarvostettu. Miksi Marvel ette tee hahmolla mitään? Blade jatko-osa, rebootti, televisiosarja, Yönvaanijat elokuva, antakaa minulle edes jotain! Ilman David S. Goyerin Bladea, meille ei varmaan edes olisi koko Marvel elokuvauniversumia. Toivon vilpittömästi, että Marvelin yliluonnolliset supersankarit saavat huomiota joskus. Miten olisi vaikkapa Aaveajaja vastaan Hurjapäät elokuva?

Kun Disney osti Marvelin 2010 4 miljardilla, sitä ei koettu nerokkaaksi bisnesostokseksi. Disneyn osake sai turpiinsa, koska Marvel oli myynyt omistuksiensa jo valmiiksi Sonylle ja Foxille. Osakemarkkinat eivät osanneet arvostaa Kapteeni Armottoman, Viikinkijumalan tai Muurahaismiehen vetovoimaa. Merill Lynchin investointipankin skeptiset media-analyytikot eivät voineet ymmärtää yritysostoa mitenkään.

Muistan vielä hämärästi Iron Man elokuvalevityksen. Se oli Finnkinon pienessä teatterissa, jossa taisi minun lisäksi olla pari muutakin. Elokuvasta en odottanut mitään, koska me kaikki olimme silloin Jokerista innostuneita, mutta Rautamies osasi yllättää ja se on edelleen Marvelin elokuvien ehdoton kuningas.

Seuraavaksi tuli Thor, jossa oli ainakin tuttuja mukana, koska tietenkin kaikki metallipäät käyvät katsomassa, kun Midgardin puolustaja taistelee Lokia vastaan! Oikeuden Vartijassa oltiin sitten pienemässä salissa, koska kaikki teinitytöt vielä kuolasivat Potterin perään, eivätkä osanneet arvostaa amerikkalaisen perän puolesta.

Feige ymmärtää sarjakuvat, fanit, supersankarien tarinan kerronnan ja hänen tiedollaan Marvelin universumista, hän loi Marvelille aivan oman brändin ja identiteetin, jossa Ryhmä X tai Verkkopäätä ei edes olisi ollut. Asiat ovat muuttuneet ja olemme saamassa uudet ihmeneloset ja ryhmä x elokuvat Mikki hiiren tehtaalta lähivuosina.

22 elokuvaa myöhemmin ja loppupeleissä, suurin osa Marvelin elokuvista ovat kiitettävän tasoisia. Henkilökohtaiset lempparini ovat tietenkin Guardians of the Galaxyt, jossa kakkonen on parempi, kuin ykkönen. Pidetään faktat faktoina. Aiemmin mainittu Rautamies sekä Kapteeni Amerikan saaga. On aivan uskomatonta, miten jostakin hahmosta nimeltä Kapteeni Vitun Amerikka, on tullut kansainvälisesti kaikkien lempi supersankari ja hahmon isänmaallisuutta tai urhoollisuutta ei mitenkään sensuroitu tai vähätelty! Kevin Feige, Russon veljekset, James Gunn, Robert Downey Junior onnistuivat rakentamaan uskomattoman 10 vuoden elokuvasaagan, jota emme ole koskaan näe tai kokemaan uudestaan.

Muropaketin uusimmat