Avengers: Endgamen juoniaukko sai selityksen – Hulk on huomaavaisempi kaveri kuin moni luuli

16.05.2019 10:22 | Muropaketin toimitus

Varoitus: Luvassa spoilereita Avengers: Endgamesta.

Kuten jokainen Avengers: Endgamen nähnyt erinomaisen hyvin muistaa, onnistuivat supersankarit palauttamaan Avengers: Infinity Warin lopussa kuolleet henkilöt ja muut olennot takaisin eloon. Kiitos kuuluu Hulkille (Mark Ruffalo), joka veti käteen Iron Manin virittelemän hanskan ja napsautti sormiaan.

Hieno homma, mutta kritiikkiä on kerännyt yksi pieni epäkohta:

Mitä tapahtui, jos ihminen oli viisi vuotta aiemmin, siis Infinity Warin lopussa, esimerkiksi lentokoneen kyydissä? Eikö hän olisi pudonnut maahan ja kuollut heti uudestaan? Entäpä ihmiset, jotka olivat kävelleet tontilla, johon myöhemmin on rakennettu talo? Jäivätkö he seinän sisään jumiin? Tai vastasyntyneet vauvat, jotka ovat olleet kätilön käsivarsilla Thanoksen napsauttaessa sormiaan?

Nyt Marvel Studiosin pomo Kevin Feige on rauhoitellut faneja Redditin AMA-sessiossa. Feigen mukaan uusi älykäs Hulk on sen verran fiksu kaveri, että hän osasi ”toivoa Ikuisuuskiviltä” kuolleiden palauttamista takaisin turvalliseen paikkaan.

Ihmiskunta ei siis kohdannut hirvittävää onnettomuusaaltoa heti kun menetetyt oli saatu takaisin.

Epäselväksi sen sijaan jäi, miten ihmiskunta ja Maa-parka pärjäävät nyt, kun miljardeja ihmisiä putkahti takaisin viiden vuoden tauon jälkeen. Ehkä asiaa sivutaan Spider-Man: Far From Homessa kesällä – todennäköisempää tosin on, että aihe sivuutetaan valkokankaalla ja tekijät selittelevät tuonkin tilanteen internetissä…