Uusimmat

Etkö tajunnut Avengers: Infinity Warin viimeistä kohtausta? Annas kun selitämme mistä oli kyse

26.04.2018 09:03 Tatu Junni

Avengers: Infinity War sai ensi-iltansa eilen, ja sisälsi tuttuun tapaan lopputekstien perään sijoitetun ”piilokohtauksen”.

Varoitus: Tämä juttu sisältää runsaasti spoilereita Avengers: Infinity Warista. Lue eteenpäin vain jos olet jo nähnyt elokuvan!

Avengers: Infinity War (lue arviomme täältä) päättyy synkissä merkeissä, kun Thanos pääsee viimein tavoitteeseensa ja kerää itselleen viimeisenkin Ikuisuuskiven. Tämän myötä hän voi toteuttaa pitkäikäinen unelmansa: tasapainottaa maailmankaikkeuden pyyhkimällä pois puolet kaikista elävistä olennoista.

Ennen kuin lopputekstit alkavat pyöriä, muuttuu tuhkaksi iso joukko tutuista Marvel-sankareista, joukossa esimerkiksi Spider-Man ja Doctor Strange. Koska Spider-Man: Homecomingille on jo luvattu jatko-osa kesälle 2019, on itsestäänselvää, että Thanoksen teko onnistutaan vesittämään jollain tavalla (katsomme nyt sinua, Doctor Strange).

Asia selviää Avengers: Infinity Warin toistaiseksi nimettömässä jatko-osassa, joka saapuu teattereihin tasan vuoden päästä. Sitä ennen Marvel Studios aikoo julkaista kaksi muuta elokuvaa: Ant-Man and the Waspin heinäkuussa 2018 ja Captain Marvelin helmikuussa 2019.

Ja juuri Captain Marveliin viittaa Infinity Warin loppukohtaus.

Siinä Nick Fury (Samuel L. Jackson) ja Maria Hill (Cobie Smulders) ajavat autolla, kun Thanoksen ”tuhka-aalto” iskee Maahan. Fury näkee kuinka Hill katoaa olevaisuudesta hänen silmiensä edestä ja ymmärtää, että nyt on jotain pahasti pielessä. Fury tarttuu jonkinlaiseen vanhan koulukunnan kommunikaattoriin ja alkaa samassa muuttua tuhkaksi itsekin. ”Motherfucker”-sana jää kesken ja kommunikaattori putoaa maahan. Ennen kuin kohtaus päättyy, piirtyy sen näytölle kuitenkin logo, joka viittaa Captain Marveliin.

Jo aikaisemmin on ollut tiedossa, että Nick Fury on mukana 1990-luvulle sijoittuvassa Captain Marvelissa, ja että Captain Marvel on mukana Avengers 4:ssa. Näin Infinity War rakentaa siltaa kolmen elokuvan välille paljastamatta kuitenkaan vielä sitä, miltä Brie Larsonin esittämä kosminen supersankari näyttää tai mikä hänen roolinsa jatko-osassa on.

Oma veikkauksemme on, että Captain Marvel alias Carol Danvers päätyy oman elokuvansa lopussa seikkailemaan avaruuteen ja jää sinne pariksi vuosikymmeneksi, kunnes lopulta palaa Maahan Avengers 4:ssa. Tämä selittäisi sen, miksi hahmoa ei ole nähty aikaisemmissa Marvel-elokuvissa – mutta ei toisaalta sitä, miksei Fury hälyttänyt sankaria hätiin The Avengersin tapahtumien aikana.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat