UUSIMMAT

Batman-ohjaaja Christopher Nolan: ”Heath Ledger oli täysin arvaamaton Yön ritaria tehdessä”

24.01.2018 07:50 | Muropaketin toimitus

Yön ritarissa Jokeria esittäneen Heath Ledgerin kuolemasta tuli tällä viikolla kuluneeksi 10 vuotta. Nyt ohjaaja Christopher Nolan on muistellut, millaista Ledgerin kanssa työskentely oli.

Christopher Nolanin mukaan Jokerin hahmo oli pitkälti Heath Ledgerin luomus. Gotham Cityn kauhu löysi muotonsa erilaisten kokeilujen kautta, ja Nolan antoikin mielellään Heath Ledgerille vapaat kädet muokata Jokerista näköisensä hahmon.

BBC Radio 1:n Movies That Made Me -ohjelmassa Nolan kertoi Yön ritarin (2008) tekemisestä seuraavaa:

”Heath puhui kanssani paljon siitä, mitä hän aikoi Jokerille tehdä. Toimin ikään kuin yleisönä hänelle. Silti mukana oli paljon arvaamattomuutta ja uskonkin, että hän halusi pelata pelinsä Jokerin osalta kortit lähellä rintaansa.”

Nolanin mukaan Ledgerin toiminta ei kuitenkaan lähtenyt missään vaiheessa käsistä.

”Heath esitteli äänensä ja tapansa tehdä asioita vaiheitta, missään kohtaa hän ei sanonut, että esittelenpä nyt Jokerin. Seurasimme kuinka hän kehitti hahmoa vaatevaraston, meikkien ja kaiken muun kanssa. Oli todella suuri ilo olla osa tuota luovaa prosessia. Kuvauksissa oli kuitenkin aina hetkiä, jolloin hän yllätti esimerkiksi taputtamalla tai tekemällä juttuja äänellään. Hänen äänensä oli aina niin arvaamaton”.

Heath Ledgerin roolisuoritus Jokerina teki suuren vaikutuksen Yön ritarin katsojiin. Jälkikäteen Ledger myös voitti parhaan miessivuosan Oscarin roolistaan Batman-trilogian kehutuimmasta elokuvasta.

BBC:n haastattelussa Christopher Nolan kiitteli lopuksi lämpimästi, miten hienoa Ledgerin kanssa työskentely oli:

”Olen todella ylpeä kun sain olla missään tekemisissä tämän hienon näyttelijän kanssa. Hän oli ainutlaatuinen persoona ja näyttelijä.”

Muropaketin uusimmat