Batman-ohjaaja ei muistele Val Kilmerin kanssa työskentelyä lämmöllä: ”Hän oli psykoottinen”

30.08.2019 12:10 | Muropaketin toimitus

Batman Forever -ohjaaja Joel Schumacherin mukaan Val Kilmer on edelleen paras näyttelijä, joka Batmania on esittänyt. Kilmerin kanssa työskentely oli kuitenkin yhtä tuskaa.

Kerroimme Muropaketissa eilen, miten Joel Schumacher kuvaili Jim Carreyn ja Tommy Lee Jonesin tulehtuneita välejä Batman Foreverin kuvauksissa. Samassa yhteydessä Schumacher kertoi Vulturelle myös, miten hankala näyttelijä Batmania esittänyt Val Kilmer oli.

”En ole sanonut, että Val Kilmer oli vaikea tapaus Batman Foreverissa. Olen sanonut että hän oli psykoottinen. […] Val Kilmerin ja Tommy Lee Jonesin ero on egossa. Kun kamera pyörii, Tommy hoitaa hommansa, vaikka hän olisi muuten missä tilassa tahansa. Val on ihan oma lukunsa. Mutta hän oli mahtava Batman”, Schumacher muisteli.

Vastauksissaan Schumacher myös sivusi The Island of Dr. Moreau -elokuvan kuvauksista kuulemaansa tarinaa, jossa ärsyyntynyt Marlon Brando heitti Val Kilmerin matkapuhelimen pusikkoon ja läksytti kollegaansa: ”Nuori mies, älä sekoita egoasi palkkiosi määrään, ikinä”.

Vaikka Batman Foreverin tekeminen oli haastavaa Joel Schumacherille, palasi hän ohjaajaksi vielä vuoden 1997 Batman & Robin -elokuvaan. Matkan varrella Batmanin näyttelijä vaihtui Val Kilmeristä George Clooneyhin.

”George aina sanoo, että Batman & Robinin epäonnistuminen oli hänen vikansa. Ei se kyllä ollut”, Schumacher tunnusti.