BBC tekee vihdoinkin tv-sarjan Terry Pratchettin Kiekkomaailmasta

02.03.2018 08:13 Muropaketin toimitus

Terry Pratchett on yksi kaikkien aikojen ylistetyimmistä fantasiakirjailijoista. Televisio- ja elokuvasovituksia hänen teoksistaan ei ole juuri nähty, sillä kirjailijan tyyli on sovitusten kannalta melkoisen haasteellinen. Nyt kuitenkin BBC aikoo tarttua haasteeseen.

Deadline-sivuston mukaan BBC aikoo tehdä kuusiosaisen televisiosarjan, joka ammentaa aineksensa Terry Pratchettin (1948-2015) kuuluisasta Kiekkomaailmasta (Discworld). Käsikirjoittajaksi on kaavailtu Das Bootista ja The Musketeersista tuttua Simon Allenia, mutta varma ei tämä kiinnitys vielä ole.

Sarjan työnimenä toimii ”The Watch”, ja tavoitteena on tehdä siitä kansainvälinen suurtuotanto, joka poikii useammankin tuotantokauden. Eräänlainen BBC:n oma Game of Thrones siis? (Terry Pratchettin ollessa kyseessä, painotus sanalla eräänlainen)

Vielä ei ole mitään tietoa siitä, milloin Discsworld-sarja siirtyy tuotantoon, mutta jo sitä ennen luvassa on Amazonin Good Omens -sarja vuonna 2019. Se pohjautuu Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin legendaarisen hervottomaan Hyviä enteitä -romaaniin.