Uusimmat

Benedetta oli vuoden 2021 riettain elokuva – ”Täysin estotonta jumalanpilkkaa” voi pian katsoa kotona

07.03.2022 07:28 Muropaketin toimitus

Basic Instinctin ja RoboCopin ohjaajana tunnetun Paul Verhoevenin Benedetta oli vuoden 2021 rohkeimpia elokuvia ja tarjosi jotain ihan erilaista kuin muut Suomessa teatterilevitykseen päässeet uutuudet.

”Täysin estoton nunnalesboilu Benedetta on viihdyttävää jumalanpilkkaa Basic Instinctin ohjaajalta”, linjasi kriitikko Aki Lehti arviossaan joulukuussa ja jatkoi:

”Verhoevenin yhdessä David Birken kanssa rustaama käsikirjoitus on kaikkea muuta kuin hienovarainen. Tässä teoksessa ei vinkata silmää tai vihjailla, vaan juonitaan, rietastellaan sekä haalitaan valtaa, maallista omaisuutta ja seksuaalista tyydytystä täysin estoitta.”

Benedetta ei Suomessa kummoisia katsojamääriä ehtinyt joulun alla kerätä, ja sitten Suomen isoimmat teatterit jo menivätkin kiinni omikronin aiheuttaman tartuntatulvan takia. Monelta jäi siis Verhoevenin uutuus näkemättä valkokankaalta.

Pian Benedettan voi kuitenkin katsoa kotioloissa, sillä elokuvan digitaalinen versio tulee saataville maanantaina 28. maaliskuuta. Samana päivänä julkaistaan myös dvd ja Blu-ray fyysisiä tallenteita harrastavien iloksi.

Paul Verhoevenin edellisen elokuvan, vuoden 2016 Ellen, voi katsoa jo nyt Netflixistä.

Eletään 1600-lukua ja rutto raivoaa Italiassa. Nunnakokelas Benedetta näkee Jeesus-näkyjä, mikä sekä pelottaa että innoittaa kaikkialla läsnäolevaa katolista kirkkoa. Itse hän tarttuu tilaisuuteen ja toteuttaa vallan ja seksuaalisen tyydytyksen tarpeitaan. Paul Verhoevenin (Robocop, Basic Instinct, Elle) maksimalistinen ja mieletön tarina, jossa mikään ei ole pyhää nunnaluostarissa. Pääosissa Virginie Efira ja Charlotte Rampling.

Muropaketin uusimmat