UUSIMMAT

Blade Runnerista ja Total Recallista tuttu Philip K. Dick saa vihdoinkin oman elokuvansa

01.07.2022 18:03 Muropaketin toimitus

Tieteiskirjailija Philip K. Dick on vastuussa lukuisista scifi-klassikoista Blade Runnerista Total Recalliin.

Tieteiskirjailija Philip K. Dick kuoli vain 53-vuotiaana vuonna 1982. Hän ennätti kirjoittaa uransa aikana yli 40 romaania ja yli 100 novellia, joista tunnetuimpia ovat Blade Runner -elokuvan pohjana oleva Do Androids Dream of Electric Sheep?, Total Recallin pohjana oleva We Can Remember It For You Wholesale, Minority Report, A Scanner Darkly ja tv-sarjamuotoonkin tehty Man in the High Castle.

The Hollywood Reporter uutisoi, että Dickin itsensä elämästä on nyt suunnitteilla elokuva. Elokuva pohjautuu Paul Williamsin kirjoittamaan elämäkertaan Only Apparently Real ja myös elokuva kulkee tuolla nimellä.

Dickin elämä oli ajoittain yhtä mielikuvituksellista kuin hänen tarinansa. Hän käytti huumeita ja kärsi hallusinaatioista ja yliluonnollisista kokemuksista. Only Apparently Real -kirja kertoo Dickin kotiin 1970-luvulla tehdystä murrosta, jota ei välttämättä koskaan oikeasti edes tapahtunut.

Only Apparently Real -elokuvan tuottaa Jon Shestack, joka kommentoi, että Dickin elämä oli yhtä surrealistinen kuin hänen tuotantonsa.

“Kun hänen päiväkirjojaan lukee nykypäivänä, ei voi koskaan tietää, mikä on totta ja mikä ei.”

Elokuvalle etsitään nyt ohjaajaa ja sen kuvausten odotetaan pääsevän alkuun ensi syksyn aikana Kaliforniassa.