Uusimmat

Bond-kirjailija vihasi 007 No Time to Die -elokuvaa syvästi: ”Ei kukaan halua nähdä Bondia riitelemässä tyttöystävänsä kanssa”

Kuva: Nicola Dove © 2020 DANJAQ, LLC AND MGM.

29.06.2022 08:35 Muropaketin toimitus

Viime vuoden 007 No Time to Die esitteli katsojille monin tavoin perinteistä poikkeavan James Bondin. Kaikki eivät olleet asiasta mielissään.

Nyt myös neljä Young Bond -kirjaa kirjoittanut Charlie Higson on parjannut Daniel Craigin viimeistä 007-elokuvaa No Time to Die (2021). The Fast Show -sarjastakin tuttu Higson analysoi Bondia Daily Mailin mukaan seuraavasti:

”Bond on fantasiaa. Hänellä ei ole vaimoa tai lapsia, hänet nähdään harvoin kotona, hän elää hotelleissa, syö ravintoloissa, harrastaa seksiä kauniiden naisten kanssa ja haluaa ja saa tappaa ihmisiä. Bondin työ on paras koko maailmassa. Häntä ei nähdä leikkaamassa nurmikkoa, pesemässä autoa tai anomassa lainaa pankista. Hän on kaveri, jolla on tehtävä.”

Charlie Higsonille James Bond on siis päiväunta ja eskapismia, joka ei kaipaa Craigin aikakauden tarjoamaa realismia (okei, ”realismia” – toim. huom.)

”Bondin kohdalla ei tarvitse pohtia taustatarinaa tai tylsiä keskusteluita tyttöystävän kanssa. Ja sen takia vihasin No Time to Dieta syvästi. Elokuvassa oli mukana kaikki sellainen tylsä kama, mitä kukaan ei kaipaa. Alku oli vielä hieno – Bond oli hienossa autossa ja takaa-ajossa ympäri Materaa. Mutta mukana oli myös tyttöystävä ja heillä oli riita. Millaista fantasiaa se sellainen on? Etsi heittoistuimen laukaisin, nakkaa tyttöystävä mäkeen ja aloita seikkailu”.

Cary Fukunagan ohjaama 007 No Time to Die menestyi koronatilanteesta huolimatta sangen hyvin. Elokuvan globaali lipunmyynti kipusi vähän yli 774 miljoonan dollarin. Suomessa No Time to Dien voi katsoa suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta, josta löytyvät myös lähes kaikki muutkin Bond-elokuvat.