UUSIMMAT

Brad Pittin uudessa avaruuselokuvassa on räikeä virhe – Ohjaaja ei suostunut korjaamaan sitä, vaikka näyttelijä huomautti asiasta

16.09.2019 11:50 | Muropaketin toimitus

Brad Pittin tähdittämä Ad Astra saa ensi-iltansa perjantaina. Elokuvaa on kiitelty siitä, miten realistisen – tai ainakin tavallista realistisemman kuvan – se antaa avaruusmatkoista ja avaruudessa oleskelusta. Yksi räikeä epäkohta mukana kuitenkin – koska ohjaaja tahtoi niin.

Paljastamatta Ad Astran tarinasta sen enempää, elokuvassa on kohtaus, jossa Brad Pittin esittämä astronautti-sotasankari Roy McBride itkee avaruusaluksessa. Painottomassa tilassa kun ollaan, pitäisi kyynelten lähteä leijumaan ilman halki, eikä valua pitkin Pittin poskia.

Näyttelijä olisi halunnut että hänen kuvauksissa vuodattamansa kyyneleen poistettaisiin Ad Astran jälkituotannon aikana ja tilalle lisättäisiin digitaaliset leijuvat kyyneleet. Tähän ei ohjaaja James Gray kuitenkaan suostunut.

IndieWiren haastattelussa Gray on perustellut, miksi hän päätti uhmata luonnonlakeja ja laittaa alttiiksi Ad Astran uskottavuuden Brad Pittin kyynelten kohdalla:

”’Sinun pitää korvata kyyneleeni, eivät ne toimi noin painovoimattomassa tilassa'”, Gray siteerasi Pittiä. ”Minä kuitenkin sanoin että aion pitää kohtauksen sellaisenaan. ’Sinä nyt vaan näyttelet tässä liian hyvin, kamu'”.

Muropaketin toimitus suosittelee Ad Astraa lämpimästi. Varsinainen arvostelu ilmestyy myöhemmin tällä viikolla, mutta ensituntumamme voit lukea jo nyt.

Muropaketin uusimmat