Brendan Fraser paljasti, miksei tehnyt jatko-osaa hittikomedialleen – Disneyn toimintaa ei voi kuin kummastella

09.12.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Brendan Fraser esitti pääosaa vuoden 1997 komediahitissä Viidakon Ykä (George of the Jungle). Jatko-osassa häntä ei kuitenkaan nähty.

Viidakon Ykä (George of the Jungle) sai suoraan dvd:llä vuonna 2003 julkaistun jatko-osan, jossa pääosaa esitti Christopher Showerman. Elokuvan julkaisun aikana naureskeltiin, että Disney taisi olla liian pihi palkkaamaan jatko-osankin pääosaan Brendan Fraserin.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Fraser paljastaa, ettei tuo vitsi ollut kaukana totuudesta.

“George taisi saada remaken, jonka tiimoilta vitsailtiin, että studio oli liian pihi palkkaamaan minua, eikä siinä oltu väärässä”, Fraser kertoo.

“Kyllä minua lähestyttiin. En muista tarkalleen mitä olin silloin juuri tekemässä, mutta ajattelin että haluan tehdä sen sijaan The Quiet American -elokuvan Michael Cainen ja Phillip Noycen kanssa ja kuvata ensimmäisen länsimaisen elokuvan Vietnamissa.”

Ilman Fraseria toinen Viidakon Ykä -elokuva julkaistiin suoraan dvd:llä, eikä franchise jaksanut enää nousta kiinnostamaan katsojia. Fraserille päätös suunnata tuon sijaan monimuotoisempia rooleja kohti oli varmastikin parempi vaihtoehto, sillä hän on kertonut joutuneensa niin kaltoin kohdelluksi ensimmäisen Ykä-elokuvan kuvauksissa.

Tällä hetkellä Fraserin nimi on ponnahdellut esiin Oscar-keskusteluissa hänen The Whale -elokuvassa esittämänsä pääosan vuoksi. The Whale saa Suomessa ensi-iltansa vasta maaliskuun alussa. Viidakon Ykä on puolestaan katsottavissa Disney+:ssa.