Brian Herbert: Uuden Dune-leffan käsikirjoituksen ensimmäinen versio on valmis

11.11.2017 21:08 | Muropaketin toimitus

Työn alla olevan Dune-elokuvan käsikirjoituksen ensimmäinen vedos on valmis, kertoo Dune-kirjat kirjoittaneen Frank Herbertin poika Brian Herbert.

Mainiot Dune-kirjat kirjoittaneen Frank Herbertin poika Brian Herbert on ilmoittanut Twitterissä, että työn alla olevan uuden Dune-leffan käsikirjoituksen ensimmäinen versio on valmis. Sen on kynäillyt Eric Roth, joka tunnetaan parhaiten Forrest Gumpin käsikirjoittamisesta.

Legendary Pictures vahvisti aiemmin tänä vuonna, että tuotantoyhtiö aikoo tuottaa uusioversion David Lynchin ohjaamasta Dune-elokuvasta. Leffan ohjaa Arrivalista ja uudesta Blade Runner 2049:stä tuttu Denis Villeneuve.

Lynch pestattiin tekemään valtavasta Dune-kirjamateriaalista elokuva, jonka ensi-ilta oli vuonna 1984. Elokuvan tuotantoyhtiö päätyi palkkaamaan Lynchin ohjaustyöhön, sillä hänen edellinen elokuvansa The Elephant Man oli sen verran vakuuttava. Lynch on myöhemmin kertonut, kuinka kaaottista oli yrittää pitää kaikkia lankoja käsissä massiivisessa elokuvatuotannossa.

Dune ei ollut ainoa tieteiselokuva jota Lynchille tuohon aikaan tarjottiin, sillä häntä pyydettiin samoihin aikoihin ohjaamaan The Return of the Jedi -leffaa.

Lynchin lisäksi Dunea on tuonut ruutuihin Syfy-kaapelikanava, joka tuotti vuonna 2000 kolmiosaisen Dune-minisarjan. Sarja oli sen verran suosittu, että Syfy tuotti sille jatkoa vuoden 2003 Children of Dunen muodossa.

Muropaketti jää tarkkailemaan tilanteen kehittymistä Arrakiksessa.