Bruce Willisin uuden leffan ensi-iltaa lykätään kuukausilla – studion antama selitys ei ihan vakuuta

06.10.2017 07:22 | Muropaketin toimitus

Bruce Willisin uuden Death Wish -elokuvan piti saada ensi-iltansa joulukuussa. Poikkeuksellisesti jopa Suomen elokuvateattereihin matkalla olleen toimintatrillerin julkaisua on kuitenkin nyt lykätty kuukausikaupalla.

Deadline-sivuston mukaan Death Wish saa ensi-iltansa joulukuun sijaan vasta maaliskuussa 2018. Studio on selittänyt lykkäystä ”paremmalla kilpailutilanteella”, mutta huhujen mukaan todellinen syy lykkäyksiin on Las Vegasin taannoinen verilöyly.

Miksi muka?

Eli ”Hostel” Rothin ohjaamassa Death Wishissa ikääntynyt jenkkimies tarttuu aseeseen ja alkaa niitata ihmisiä urakalla.

Elokuvan virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

”Väkivaltaisen kotiryöstön seurauksena Paul Kerseyn (Bruce Willis) vaimo kuolee ja tytär vaipuu loukkaantuneena koomaan. Kersey inhoaa väkivaltaa mutta joutuu ylittämään inhonsa voidakseen kostaa perheensä puolesta. Viha ajaa Paulin ottamaan oikeuden omiin käsiinsä.”

Las Vegasin tapahtuminen ja Death Wishin välillä ei suoranaista kytköstä ole, mutta aseisiin pohjautuva väkivaltaviihde on nyt USA:ssa suurennuslasin alla. Esimerkiksi Netflixin ja Marvelin The Punisher -sarjan mainontaa on päätetty rajoittaa, ettei yleinen mielipide kääntyisi sitä vastaan. Puheet ”kilpailutilanteesta” vaikuttavat muutenkin tuulesta temmatuilta, sillä kuten Collider on huomauttanut, esimerkiksi Yhdysvalloissa vastassa olisivat olleet melko eri kohdeyleisölle tehdyt Polaroid, Coco, Chappaquiddick ja Molly’s Game.

Nähtäväksi jää, pääseekö Death Wish Suomen levitykseen vielä ensi vuonna vai menettääkö se mahdollisuutensa valkokangaspaikkaan lykkäytyneen julkaisunsa takia.

Muropaketin uusimmat