Synti ja häpeä: Taru sormusten herrasta -tähden laatuelokuva sai vain 6442 katsojaa Suomessa – Tänään sen voi katsoa Yle Teemalta tai myöhemmin Yle Areenasta

28.02.2020 07:01 | Muropaketin toimitus

Viggo Mortensenista ei tullut Hollywoodin uutta supertähteä Taru sormusten herrasta -trilogian jälkeen – osittain sen takia, ettei moinen häntä kiinnostanut. Jättielokuvien sijaan Mortensen keskittyi tekemään projekteja, joissa motivoi jokin ihan muu kuin palkkion suuruus.

Yle Teemalla nähdään tänään kello 21.00 Viggo Mortensenin parhaisiin elokuviin lukeutuva Captain Fantastic. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, ei kyseessä ole taas yksi supersankarileffa muiden joukossa:

Captain Fantastic on Cannesin ohjaajapalkinnon saanut draamakomedia pariskunnasta, joka on muuttanut erämaan metsiin ja koulii kuutta lastaan selviytymään yhteiskunnan ulkopuolella. Mutta tragedia pakottaa isän ja lapsikatraan odysseialle takaisin ihmisten ilmoille ja modernin maailman pariin.

Matt Rossin ohjaamaa Captain Fantasticia tähdittää myös mm. Skeletorina tuttu Frank Langella.

Elokuvateatterikierroksellaan vain 6442 (!) katsojaa Suomessa kerännyt Captain Fantastic sai Muropaketin arviossa neljä tähteä viidestä:

Kesäiseltä sunnuntai-iltapäivältä maistuva Captain Fantastic on elämänilon ylistys, joka ei turhaan sokeroi vaikeitakaan aiheita. Tarinaltaan elokuva on aika suoraviivainen road movie, jopa kaavamainen, vaan ei tuskallisen pahasti. Lapsinäyttelijät ovat rooleissaan poikkeuksellisen hyviä – silti elokuvan selkärankana toimii Viggo Mortensenin roolisuoritus. Ben Cash on ristiriitainen hahmo, josta ei aina ole helppo pitää. Mortensenista sen sijaan on: hän välittää ylimielisen, mutta samalla herkän isän tunteet yleisölle mallikelpoisesti.

Muropaketin uusimmat