UUSIMMAT

Captain Marvelissa ei ollut mukana Hollywood-leffojen pahinta pakkopullaa – “Ei tullut mieleenkään lisätä sitä”

25.03.2019 12:50 | Muropaketin toimitus

Captain Marvel esitteli katsojille uuden supersankarin ja tämän syntytarinan. Marvel Studiosin elokuva ei ehkä ollut järin vallankumouksellinen sisällöltään, mutta poikkesi yhdellä merkittävällä tavalla Hollywoodin perinteisestä kaavasta.

Brie Larsonin tähdittämä Captain Marvel ei jarruttanut vauhtia päälle liimatulla romanssilla. Anna Bodenin, Ryan Fleckin ja Geneva Robertson-Dworetin käsikirjoitusta hieman venyttämällä olisi Carol Danvers voinut tuntea vetoa esimerkiksi Jude Law’n Yon-Roggia, Samuel L. Jacksonin Nick Furya tai vaikkapa Lashana Lynchin Maria Rambeaua kohtaan.

Näin halpaan tunnesiteen kalasteluun ei kuitenkaan haluttu ryhtyä.

ScreenRantin haastattelussa Marvel Studiosin pomo Kevin Feige paljastaa, että Captain Marveliin ei itse asiassa edes harkittu romanttista rakkaussuhdetta Danversin ja toisen hahmon välille – sen sijaan Captain Marvelissa ystävyyssuhteilla on merkittävä rooli.

”Kun kehittelimme käsikirjoitusta sarjakuvien pohjalta, ei meille tullut mieleenkään tuoda elokuvaan mukaan rakkaussuhdetta. Tämä elokuva ei kerro sellaisesta. Captain Marvel kertoo, miten Carol löytää itsensä, kasvaa ja oppii virheistään ja saa tukea naispuolisilta opettajilta ja ystäviltä. Tuo ystävyyssuhde Marian kanssa oli elokuvan tarinan kannalta hyvin tärkeä”, Feige summasi.

Captain Marvel pyörii edelleen Suomen elokuvateattereissa. Kosminen supersankari esiintyy myös 24. huhtikuuta Suomen ensi-iltansa saavassa Avengers: Endgamessa.

Muropaketin uusimmat