Uusimmat

Chewbacalle kirjoitettiin englanninkieliset repliikit uuteen Star Wars -elokuvaan – sitten ne heitettiin pois

19.04.2018 12:10 Muropaketin toimitus

Joonas Suotamon esittämä Chewbacca oli mitättömässä roolissa Star Wars: The Last Jedissä. Toukokuussa ensi-iltansa saavassa Solo: A Star Wars Storyssa wookiesankari pääsee valokeilaan paremmin.

Star Warsin virallisella YouTube-kanavalla on julkaistu Han Solon nuoruudesta kertovan Solo: A Star Wars Storyn käsikirjoittajien videohaastattelu.

Lawrence ja Jonathan Kasdan kertovat muun muassa siitä, miten Chewbaccan kommunikointi Han Solon (Alden Ehrenreich) kanssa oikein toteutettiin.

Star Wars -elokuvissahan Chewie perinteisesti örisee ja kurlaa tavalla, josta ei tavallinen katsoja ymmärrä tuon taivaallista. Kasdanien mukaan Joonas Suotamon esittämälle Chewbaccalle kuitenkin kirjoitettiin kuvaustilanteeseen selkeät englanninkieliset vuorosanat vastanäyttelijä Ehrenreichin työtä helpottamaan.

On turha kuitenkaan odottaa tai pelätä, että Solossa Chewbaccan vuorosanoja olisi tekstitetty tai selitetty muutenkaan. Jälkiäänitetty hahmo ääntelee samaan malliin kuin ennenkin, ja vain tietyt Star Wars -maailman hahmot ymmärtävät, mitä asiaa Chewbaccalla oikein on.

Solo: A Star Wars Story saa ensi-iltansa Suomessa 23. toukokuuta.

Nouse Millennium Falconin kyytiin ja matkusta kaukaiseen galaksiin elokuvassa Solo: A Star Wars Story, joka on galaksin rakastetuimmasta lurjuksesta kertova upouusi seikkailu. Jännittävien vaiheiden jälkeen rikollisen alamaailman synkissä ja vaarallisissa syövereissä Han Solo tapaa tulevan pilottitoverinsa, mahtavan Chewbaccan, ja kohtaa pahamaineisen pelurin Lando Calrissianin matkalla, joka määrää tulevaisuuden suunnan yhdelle Star Wars -saagan yllättävimmistä sankareista.”