Clint Eastwood teki 12 vuotta sitten elokuvan, joka olisi ollut hyvä lopetus hienolle uralle – Tänään se nähdään Suomen tv:ssä

01.12.2020 11:05 | Muropaketin toimitus

Clint Eastwood ohjasi vuonna 2008 Gran Torino -elokuvan, jossa hän esitti myös pääosaa. Sub esittää kehutun draaman tänään kello 23.35 alkaen.

Gran Torinossa näyttelevät Clint Eastwoodin lisäksi myös Christopher Carley, Bee Wang, Ahney Her ja Cory Hardricht.

Elokuvan tarinassa ”leskeksi jääneen Walt Kowalskin elämänsisältönä ovat naapureille äksyily, oluen litkiminen ja vuoden 1972 Gran Torino -auton huoltaminen. Kunnes vanhan jäärän on pakko avartaa näköalojaan tutustuttuaan viereen muuttaneeseen aasialaisperheeseen…”

Kuten Muropaketin arviossa todettiin 12 vuotta sitten, Gran Torino on periaatteessa elokuva, jossa Clint Eastwood esittää Clint Eastwoodia, ja summaa näyttelijä-ohjaajan koko pitkän uran.

Sikäli – ja elokuvan lopetuksen valossa – Gran Torino olisi ollut perin osuva päätös Eastwoodin uralle, mutta eläkkeellehän ei legenda aio jäädä näemmä koskaan; Gran Torinon jälkeen Eastwood on ohjannut yhdeksän elokuvaa ja tekee parhaillaan kymmenettä. Ohjaamisen lisäksi Eastwood on myös näytellyt muutamassa leffassa viime vuosina. Pääasiallisesti mies on kuitenkin viihtynyt enemmän kameran takana.

Muropaketin uusimmat