”Clint Eastwood epäonnistui lähes kaikessa” – Kriitikkomme ei syttynyt, mutta moni on pitänyt Subin illan leffasta paljonkin

Kuva: © Warner Bros. Pictures

12.09.2023 07:00 Muropaketin toimitus

Sub uusii tänään vuonna 2018 valmistuneen The Mulen, joka on kaukana näyttelijä-ohjaajan parhaista elokuvista.

Clint Eastwood on parhaimmillaan taitava ohjaaja ja karismaattinen näyttelijä. Sitä ei kuitenkaan uskoisi The Mule -elokuvaa katsoessa.

”88-vuotiaan Clint Eastwoodin The Mule olisi voinut olla hyvä elokuva, sillä sen tositapahtumiin perustuva premissi on loistava. Eastwood esittää ikäistään Earl Stone -nimistä muriskoa, joka päätyy meksikolaiskartellin huumekuriiriksi. Eronnut, bisneksensä sählännyt ja huonoissa väleissä koko sukunsa kanssa oleva vaari on periaatteessa sama hahmo kuin Eastwoodin Gran Torino -elokuvassa esittämä äksy rasistipappa. Molempien teosten käsikirjoituksista vastaakin Nick Schenk. The Mulea on kuitenkin hankala uskoa saman miehen rustaamaksi, saati sitten Eastwoodin ohjaamaksi. Siinä on pielessä suunnilleen kaikki, sillä lopputulos tuntuu siltä kuin elokuva olisi tehty yhdelle sivulle kirjoitetun hahmotelman pohjalta.”, toimittaja Aki Lehti tuskaili Muropaketin arviossa ja antoi The Mulelle vain puolitoista tähteä.

Arvostelu | Clint Eastwoodin ohjaama ja tähdittämä The Mule aiheuttaa lähinnä myötähäpeää

Makuja on tunnetusti monia, ja moni The Mulen katsoja onkin nauttinut Eastwoodin tuotoksesta kriitikkoamme enemmän. IMDb:ssa elokuvan arvosana on 7,0/10. Rotten Tomatoesissa tuoreusasteet ovat puolestaan 70 ja 66 prosenttia. Kriittisempiä katsojia löytyy Metacriticistä, jossa The Mulen kriitikkoarvosana on vain 55/100 – tosin ”taviskatsojat” ovat rankanneet The Mulen ihan katselukelpoiseksi, arvosanan ollessa 7,7/10.

The Mule nähdään Subilla tänään kello 21.00, ja uusintana torstaina kello 22.50.