Uusimmat

Clint Eastwoodin piti esittää Die Hardin pääosaa – Nyt selvisi, miksi rooli meni lopulta Bruce Willisille

28.02.2022 08:29 Muropaketin toimitus

Ennen kuin Bruce Willis kiinnitettiin vuoden 1988 Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli -elokuvan John McClaneksi, oli rooliin ehdolla monta eri näyttelijää, esimerkiksi Dirty Harry -tähti Clint Eastwood.

Monen voi olla vaikea kuvitella ryppyotsaisena pidettyä Clint Eastwoodia sarkastisen McClanen rooliin, ja vieraalta ajatus tuntui myös Eastwoodin itsensä mielestä. Kynnyskysymykseksi nousikin nimenomaan Die Hardin huumori.

Slashfilm-sivusto haastatteli taannoin Die Hardin käsikirjoittaja Jeb Stuartia, joka paljasti Eastwoodin kieltäytyneen tarjouksesta ”koska ei ymmärtänyt Die Hardin huumoria”.

Aiheesta voi lukea tarkemmin täältä:

Here’s Why Clint Eastwood Passed On Starring In Die Hard [Exclusive]

Clint Eastwoodin lisäksi John McClaneksi harkittiin myös seuraavia näyttelijöitä: Richard Gere, Sylvester Stallone, Harrison Ford, Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Robert De Niro, Charles Bronson, Don Johnson, Richard Dean Anderson, Burt Reynolds ja Michael Madsen.

Lukuisten kieltäytymisten jälkeen rooli meni kuitenkin Bruce Willisille, jota ei pidetty alkujaan yhtään sopivana toimintaelokuvan pääosaan. Komediarooleista tunnettu Willis kuitenkin ”ymmärsi Die Hardin huumorin” – ja loppu on historiaa.

John McTiernanin elokuvan voi katsoa jatko-osineen Disney+:sta.