Deadpool 2 jakaa suomalaiskriitikoiden mielipiteet – näin elokuvasta on sanottu ensimmäisissä arvioissa

16.05.2018 07:51 | Muropaketin toimitus

Deadpool 2 saa ensi-iltansa Suomessa tänään. Ensimmäiset arvostelut on nyt julkaistu, ja niiden perusteella elokuva on saanut kriitikkokunnassa melko ristiriitaisen vastaanoton.

Muropaketin omassa arvostelussa Deadpool 2 sai 3,5 tähteä viidestä:

”Epäkohdistaan huolimatta Deadpool 2 saa parhaimmillaan nauramaan ääneen ja jättää jälkeensä edellisen elokuvan. Lisäksi se toimii ihan pätevänä esiosana tulevalle X-Force-leffalle. Kaiken kaikkiaan Deadpool 2 on elokuvana kolmen tähden esitys, kertakäyttöisenä keskikaljaviihteenä se ansaitsee kuitenkin neljä tähteä.”

Helsingin Sanomat ei ollut elokuvasta yhtä innoissaan. Tähtiä irtosi vain 2/5.

”Monet elokuvan hahmoista ovat Marvel-kustantamon 1990-luvulla suositusta X-Force-sarjasta, joka oli kirjoittaja-piirtäjä Rob Liefeldinkäsialaa. Sittemmin yhtenä historian huonoimmista piirtäjistä pidetty Liefeld toi sarjakuviin oman hypermaskuliinisen tyylinsä ja mukarankkan väkivaltahuumorin, joita Deadpool 2 valitettavan usein emuloi. Ajoittain tuoksahtaa 90-luvun teinihiki.”

Episodi sen sijaan innostui Deadpool 2:sta. Elokuva sai lehdeltä tähtiä 4/5.

”Tärkeintä joka tapauksessa on, että elokuvasta ei ainoastaan näe, että sen tekijäkaartilla on ollut hauskaa sen parissa. Siitä näkee myös, että se on ollut heille erityisen lähellä sydäntä oleva projekti. Isoon tarinakaareen panostamisen lisäksi he ovat ripotelleet elokuvan täyteen audiovisuaalisia pieniä vitsejä, vinkkejä ja silmäniskuja, jotka tekevät siitä Marvelinsa ja Deadpoolinsa tunteville entistäkin herkullisempaa katsottavaa.”

Respawn ei ole antanut Deadpool 2:lle tähtiä, mutta suhtautuu elokuvaan Episodia penseämmin.

”Ei Deadpool 2 huono elokuva missään nimessä ole. Hahmot ovat mielenkiintoisia (erityisesti Josh Brolinin Cable ja Zazie Beetzin loistava Domino), hyvin tehtyjä ja jopa sivuosatkin saavat tilaa hengittää. Raakaa väkivaltaa riittää ja läppää lentää joka välissä.”

Aamulehden arvosana Deadpool 2:lle on 3/5. Se taitaakin olla tällä hetkellä suomalaisten arvioiden keskiarvo.

”Roisi, väkivaltainen ja pirun hauska supersankaritoimintakomedia Deadpool sai jatko-osan. Vieläkö siihen riittää kelmien irtopäitä, suolenpätkiä, härskejä vitsejä ja popkulttuuriviittauksia? Kyllä. Kunhan vauhtiin päästään. Nimenomaan se on Deadpool 2:n ongelma: vauhtiin päästään kuin serkun kaverin myymällä kesäautolla. Välillä mennään niin, että tukka hulmuaa. Sitten vaihdelaatikko jumittuu ja jostain nousee käryä silmiin.”

Lisää arvioita ilmestyy tänään ja loppuviikon aikana.