The Disaster Artistin traileri julki: James Franco tekee kunniaa roskaleffojen Citizen Kanelle

13.09.2017 08:10 | Muropaketin toimitus | 308

James Francon ohjaama elokuva The Disaster Artist kertoo erään kaikkien aikojen huonoimman elokuvan ja sen tekijän tarinan.

The Room -rainaa pidetään eräänä kaikkien aikojen huonoimpana elokuvana. Sitä kutsutaankin huonojen elokuvien Citizen Kaneksi, joten aivan mistä tahansa tusinakalkkunasta ei ole kyse. James Francon lisäksi elokuvaa tähdittää Dave Franco sekä Seth Rogen, joista jälkimmäinen on ollut monessa leffassa ohjaaja-näyttelijän Francon aisaparina. Muina hahmoina nähdään mm. Sharon Stone ja Hannibal Buress.

James Franco esittää ohjaaja Tommy Wiseauta, jonka The Disaster Artist: My Life Inside The Room -kirjaan elokuva pohjautuu.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että 19-vuotias Greg Sestero tapasi Tommy Wiseaun San Fransiscossa teatterikoulussa. Sestero oli vakuuttunut Wiseaun perin epämääräisestä näyttelijäntyöstä siinä määrin, että hän tarjosi Wiseaulle omaa kotiaan siksi aikaa, kun Wiseau saisi hoidettua itselleen töitä. Vähemmän yllättäen tästä ei tullut mitään ja lopulta Sestero suostutteli Wiseaun näyttelemään The Roomissa, jonka Sestero ei ainoastaan ohjannut mutta myös kirjoitti, rahoitti ja tuotti. Leffa kuvattiin Hollywoodissa eräällä parkkipaikalla.

Wiseau uskoi näkemykseensä siinä määrin, että upotti leffaan kuusi miljoonaa dollaria omaa rahaa. Tästä panostuksesta huolimatta elokuvassa ei ole juurikaan mitään tolkkua, eikä tätä varmasti auttanut auteurin tapa antaa säännöllisesti kenkää sekä kuvausryhmälle että myös näyttelijöille. Lopulta, kun elokuva oli valmis, Wiseau hommasi Hollywoodista mainostaulun omalle pärstäkuvalleen ja järjesti ensi-illan punaisine mattoineen. The Room tienasi 1800 dollaria sinä kahtena viikkona, kun sitä teatterissa näytettiin. Erään kriitikon mielestä The Roomin katsominen oli kuin saisi puukosta päähän.

The Disaster Artistin ensi-ilta on Yhdysvalloissa 1. joulukuuta. Suomen teattereiden kohtalosta ei ole tietoa.