Disney ehti ensin, ja nyt Andy Serkisin Viidakkokirja-elokuva näyttää komealta, mutta täysin turhalta

22.05.2018 07:38 | Muropaketin toimitus

Warner Bros. Pictures on julkaissut ensimmäisen trailerin ja julisteen näyttelijänä paremmin tunnetun Andy Serkisin omasta Viidakkokirja-elokuvasta.

Ei ole kulunut kuin pari vuotta siitä, kun Disney julkaisi oman kierrätyksensä Rudyard Kiplingin seikkailuromaanista. Jon Favreaun ohjaama The Jungle Book oli 966 miljoonan dollarin hitti, ja sai kiitosta etenkin erikoistehosteistaan. Muropaketissakin elokuva keräsi 3,5 tähteä viidestä.

Andy Serkisin ohjaama Viidakkokirja-elokuva koettaa parhaansa mukaan välttää vertailut Disneyn elokuvaan. Elokuvan nimi ei ole Viidakkokirja, vaan ”Mowgli” – päähahmoon viitaten – ja lisäksi tarina haiskahtaa synkemmältä kuin mitä nähtiin Disneyn versiossa.

Yritys hyvä kymmenen, mutta:

Vaikka Mowgli tulee varmasti katsottua, emme voi olla tässä vaiheessa miettimättä, onko elokuvalle oikeasti mitään tarvetta. Moni trailerin kohtaus kun näyttää Disneyn elokuvasta lainatulta ja ikään kuin vain muuttamisen takia muutettu. Toisaalta Mowglin voi myös halutessaan nähdä eräänlaisena epäsuorana jatko-osana edeltäjälleen, vaikkei elokuvilla virallisesti mitään yhteyttä olekaan.

Elokuvateattereihin Mowgli saapuu ensi syksynä.