Uusimmat

Disney-klassikon ohjaaja lyttäsi uuden version: “Eläintarhan eläimissäkin on enemmän tunnetta

Pieni merenneito (2023) Kuva: © Disney

28.05.2024 09:00 Muropaketin toimitus

Konkariohjaaja ja -animaattori John Musker ei ole Disneyn uudeelleenlämmittelyjen ystävä.

Ohjaaja, animaattori ja käsikirjoittaja John Musker sanoo suorat sanat Disneyn klassikkoelokuvien uusista näytelmäversioista El Paisin haastattelussa. Kyytiä saa erityisesti viime vuoden toukokuussa ensi-iltansa saanut Pieni merenneito -uudelleenlämmittely. Sen alkuperäisversion lisäksi Musker ohjasi ja käsikirjoitti Mikki Hiirelle muun muassa animaatioelokuvat Aladdin, Hercules, The Princess and the Frog ja Moana.

”Pieni merenneito -uusintaversion isä-tytär-suhde jäi aivan toissijaiseksi. Sehän oli koko elokuvan sielu. Ja leffan rapu: eläintarhan eläimissäkin on enemmän tunnetta. Siinä oli aivan sama ongelma kuin uudessa Leijonakuninkaassa. Animaation avulla tunteiden näyttäminen toimii parhaiten.”

Muropaketin kahden tähden arvostelussa Pieni merenneito -elokuvan uusintaversiosta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Disneyn uutuus on aivan liian suurelta osin tylsä hiilipaperikopio alkuperäisestä. Se tyytyy vain toistamaan alkuperäiselokuvasta tuttuja kohtauksia ja vuorosanoja. Hahmojen väliset suhteet ovat myös pysyneet suht samoina. Väliin nakellaan liikaa tarinaa aukiselittävää dialogia. Ideana on ollut tuoda hahmoihin enemmän syvyyttä, mutta lopputuloksena on väsynyttä jaarittelua.

Muutaman kohtauksen luonnonsuojelulainit tuntuvat harmillisen päälleliimatuilta.”

Arvostelu | Disneyn uusi Pieni merenneito on rahastus, joka kuuluisi Mariaanien hautaan