Disney omistaa nyt Alienin – Näin Ridley Scott kommentoi xenomorphien tulevaisuutta

04.06.2020 07:32 | Muropaketin toimitus

Viime vuonna toteutuneen jättikaupan myötä 20th Century Foxin omistama Alien siirtyi osaksi Disneyn rosteria. Verinen avaruusperkele ei ihan samalla hiekkalaatikolla Mikki Hiiren kanssa istu, mutta vieläkö Alien-elokuvia voisi tulla lisää?

Kysymykseen on tietenkin vaikea saada kunnon vastausta Hollywoodin koristessa koronan kurittamana, mutta ainakin ohjaaja Ridley Scott (Alien, Prometheus ja Alien: Covenant) suhtautuu uuteen Alien-elokuvaan toiveikkaasti.

Scott on kertonut Los Angeles Timesin haastattelussa harkitsevansa yhä uusien tarinoiden kertomista ajasta ennen Kahdeksannen matkustajan (1979) tapahtumia. Ohjaajan mukaan elokuvasarjan pitäisi kuitenkin ”kehittyä”, eikä vain toistaa samaa kaavaa elokuvasta toiseen.

Aikaisemmin Ridley Scott on vihjaillut mahdollisuudesta keskittyä seuraavassa Alien-elokuvassa tekoälyyn xenomorphien sijaan, mutta mitään konkreettisia suunnitelmia tai käsikirjoituksia ei selvästi ole vielä laadittu. Seuraavaa Alien-elokuvaa jarruttelee myös Covenantin (2017) maltillinen menestys: noin 100-110 miljoonalla dollarilla tehty elokuva ylsi vain hieman yli 240 miljoonan dollarin lipunmyyntiin.